Turism

Unde s-a deschis primul Wine Spa din Romania (Foto)

16 Feb, 11:57 • Redactia DailyBusiness
Piata de wellness si spa din Romania se dezvolta si se diversifica. La Oradea, Hotelul Ramada deschide un spa care utilizeaza vinoterapia pentru a obtine starea de bine, relaxare si frumusete - primul de acest tip din tara.
Unde s-a deschis primul Wine Spa din Romania (Foto)

Vinoterapia, considerata de unii specialisti ca fiind „elixirul tineretii”, foloseste beneficiile bobului de strugure in tratamente cu viniferina, polifenoli si antioxidanti care purifica, detoxifica, hranesc pielea si previn imbatranirea. 

Designul interior al spa-ului a fost semnat de DavidSign iar terapeutii au fost pregatiti de Spa d”Or, consultant spa. Serviciile includ, alaturi de vinoterapie, sauna finlandeza, sauna cu infrarosii si camera de relaxare salina.

„Ramada Oradea a pornit ca un hotel dedicat targetului business. In ultimii ani in Oradea, piata hoteliera s-a diversificat. Oaspetii nostri au inceput sa solicite si alte servicii in afara cazarii, restaurantului si salilor de conferinte iar noi am dorit sa venim in intampinarea lor cu un pachet complet si sa crestem gradul de ocupare. Astfel, am decis sa aducem o noutate in peisajul hotelier si, dupa un research realizat atat pe piata din Romania cat si din Europa, s-a nascut ideea Riserva Wine SPA, un spa care aduce in premiera in Romania beneficiile vinoterapiei. Centrul se adreseaza atat oradenilor, clientilor de tip leisure, oaspetilor de tranzit (Oradea fiind un punct de tranzit cunoscut catre si din Europa de Vest), cat si celor corporate care acum beneficiaza de servicii complete”, declara Romeo Ionescu, general manager al Hotelului Ramada Oradea.

Reprezentantii hotelului au dezvoltat pachete complexe care includ pe langa tratamentele spa si o gama variata de activitati outdoor, personalizate in functie de asteptarile turistilor.

„Planurile noastre de viitor constau in transformarea hotelului, a spa-ului si a restaurantului intr-o destinatie. Pentru partea de restaurant suntem in proces de achizitie a unui frigider de maturare a carnii si a unui grill profesional cu roca vulcanica pentru a lansa specialitati tip Steak House. In aceasta vara planuim sa lansam pe terasa spa-ului o serie de evenimente exclusiviste Chill Out cu bufete, live grill si bar. Estimam ca Riserva Wine Spa sa aduca in primul an cresteri de aproximativ 7% in cifra de afaceri a hotelului”, mai spune oficialul Ramada.

Ramada Oradea face parte, alaturi de 830 de hoteluri din peste 50 de tari, din lantul hotelier Ramada, detinut de grupul Wyndham Worldwide. Lantul Ramada este prezent in Romania cu patru hoteluri in Bucuresti si inca sase locatii in Brasov, Cluj-Napoca, Sibiu, Iasi, Pitesti si Oradea. 

Hotelul Ramada Oradea, clasificat la patru stele, a fost deschis in mai 2010, in urma unei investitii de 12 milioane de euro. Hotelul are o capacitate de 121 de camere si are un grad de ocupare mediu care variaza intre 40-52% in functie de sezon. Unitatea functioneaza cu 75 de angajati (din care 6 persoane deservesc exclusiv spa-ul). La finalul anului 2014, etajul 7 al hotelului a fost reamenajat pentru lansarea primului Wine Spa din Romania, Riserva.  

In momentul de fata hotelul Ramada Oradea este pe locul 6 intre primele 25 hoteluri din Romania, clasament realizat de catre site-ul de specialitate TripAdvisor.