- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Unde sunt cele mai scumpe hoteluri din lume

14 Sep, 13:50 • Redactia DailyBusiness
Insula Capri, Geneva si New York sunt zonele cu cele mai mari tarife hoteliere din lume, potrivit unui studiu realizat la nivel mondial, care arata ca preturile au crescut pentru prima in ultimii trei ani, citat de Reuters.
Unde sunt cele mai scumpe hoteluri din lume

In general, preturile au crescut de aproximativ 2% in al doilea trimestru din 2010, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, reprezentand prima crestere de la sfarsitul anului 2007, conform analizei realizate de Hotels.com.

Studiul, facut pe un esantion de 91.500 de proprietari din 15.750 de locatii, arata ca pretul unei camere a avansat cu 1% in Europa si in Caraibe, iar cu 3% in cele doua Americi si in Asia.

Tarifele de pe insula Capri din Italia s-au majorat cu7%, devenind una dintre cele amai scumpe destinatii din lume. Astfel, turistii au platit 267 de dolari pe noapte pe camera in cea mai luxoasa locatie

La Geneva, preturile medii ale camerelor de hotel au crescut cu 8%, pana la 254 dolari pe noapte, in timp ce New York-ul s-a dovedit a fi cel mai scump oras din Statele Unite, tarifele urcand cu 14%, la 224 dolari.

Top 10 cele mai scumpe locatii hoteliere este completat de Dubrovnik in Croatia, Venetia, Rio de Janiero, Paris, Bali, Londra si Moscova.