- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Vacanta de manager: Un itinerariu idilic in \”Tara Spiridusilor\”, Irlanda (FOTO-GALERIE)

15 Aug, 13:00 • Redactia DailyBusiness
Irlanda, tara spiridusilor si a legendelor celtice, tara lui James Joyce, Bernard Shaw si a lui Bram Stoker, este o regiune binecuvantata. O destinatie misterioasa si surprinzatoare pe care trebuie sa o descoperi kilometru cu kilometru.
Vacanta de manager: Un itinerariu idilic in \Tara Spiridusilor\, Irlanda (FOTO-GALERIE)

[gallery:128]
Irlanda iti ofera o experienta fascinanta, este tara cu munti de piatra, cum spunem noi „piatra seaca”, munti pe care oamenii acum ii impaduresc, cu ocean, dar si cu mare, cu paduri, dar si cu zone desertice, cu cai salbatici si foci sfioase, dar si fantome ce bantuie sutele de castele pe care le-am intalnit in drumul meu.

Regiunea Connemara este de fapt o mare rezervatie naturala cu peisaje montane spectaculoase, dar si cu mlastini si pasuni pe care traiesc nestingherite caprioarele rosiatice irlandeze.

Despre Galaway se spune ca este taramul castelelor. M-am simtit aici ca Alice in tara minunilor, peste tot numai cladiri ale vremurilor apuse, povesti, istorioare sau legende care te desfata la tot pasul. Multe dintre aceste castele medievale sunt puse in circuitul turistic, asa ca este imperios sa petreceti cel putin o noapte intr-un astfel de castel.

Este o experienta unica sa fii cazat in castele din secolele trecute, pline de istorie, dar si de legende cu fantome.

Dupa incursiunea intr-o alta epoca, fascinatia continua cu taramul Cliffs of Mohar. O serie de stanci ce se intind pe o distanta de 8 kilometri care se ridica la 250 de metri deasupra nivelului marii. Urmeaza Dingle Peninsula, un loc unde tot ce te inconjoara iti taie rasuflarea.

Drumul nu se opreste aici, de povestit mai sunt multe dar mai bine va las sa o descoperiti singuri.

Eu, dupa ce am avut ocazia sa petrec opt zile in Irlanda, un lucru stiu sigur: voi mai vizita aceasta tara, cel putin inca o data in viata.

Irlanda, cu oamenii ei veseli, petrecareti dar si foarte educati si saritori, te tine activ si atent pe tot parcursul sejurului, nu este chip sa te plictisesti…

Oana Simon,
General Manager, Novei Medical

Novei Medical este o companie autohtona producatoare de dispozitive medicale pentru analize de laborator.

Mai multe despre Oana Simon cititi pe profilul ei de Key People.