- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Vacanta de manager: Viena, destinatia preferata de un director \”repetent\” la capitolul timp liber

20 Aug, 18:02 • Redactia DailyBusiness
Nu sunt facut pentru odihna, soare, plaja, scuba sau orice alta forma de relaxare care inseamna izolare. Prefer agitatia unui oras incarcat cu istorie si multe puncte de interes, dar si relativ aproape de casa, pentru "interventii rapide" la birou, daca este cazul.
Vacanta de manager: Viena, destinatia preferata de un director \repetent\ la capitolul timp liber

Vacantele nu au fost o prioritare, odihna si relaxarea fiind straine de mine. In afara de iesirile scurte de week-end, in ultima perioada nu am reusit sa gasesc momentul pentru o vacanta. Au trecut aproape 2 ani de la ultima vacanta oficiala. A fost un sejur scurt de cateva zile cu familia la Viena (scurt pentru ca a ne pregateam de greul ce urma: marea criza).

Atunci cand plec in vacanta, prefer Viena oricarui alt oras pentru ca am fost aici de multe ori si stiu locurile.

Nu am sa povestesc si nici nu voi enumera ce anume trebuie vizitat in Viena pentru ca este un oras ce poate fi descoperit usor, dar va pot propune un road trip pe malurile Dunarii, cu plecare din Melk – la aproximativ 100 km de Viena pe A1. Merita. In micul orasel se poate vizita Abatia Melk, una dintre cele mai frumoase cladiri ale crestinismului din Europa.

Tot in zona se pot descoperi mici comunitati rurale superbe, in care am vazut ca nivelul de civilizatie si calitate a vietii nu se opreste la oras. Interesat fiind (profesional), am observat infrastructura si dezvoltarea rurala. Totul este aproape perfect. In orice comuna, gasesti o pensiune, un restaurant si bunastare. Fermierii au toti echipamente noi si drumurile intre parcele sunt asfaltate. Am observat si am inteles ca mai avem mult pana acolo. Mult prea mult.

Inapoi in Viena, seara, am urmarit in fata primariei in aer liber festivalul de film. Tot acolo poti lua cina (sunt vreo 15-20 de variante de meniuri internationale). Daca iti doresti o atmosfera tipica de restaurant vienez, poti incerca restaurantul Plachutta.

Valentin Ilie,
director executiv Coldwell Banker

Mai multe despre Valentin Ilie aflati de pe profilul sau de Key People si dintr-un interviu acordat, recent, DailyBusiness.ro.