- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Vacanță în Grecia 2024. Tot ce trebuie să știi dacă pleci în concediu cu mașina

05 Jun, 15:28 • Andrei Alina
Grecia este una dintre destinațiile preferate ale românilor. Anual, zeci de mii de turiști români aleg litoralul acestei țări pentru sezonul estival, și nu numai. Cei mai mulți români alerg să călătorească cu mașina. Iată care sunt taxele ascunse și cum poți evita amenzile venite acasă prin poștă.
Vacanță în Grecia 2024. Tot ce trebuie să știi dacă pleci în concediu cu mașina

Vacanță în Grecia 2024. Și anul acesta numărul românilor care aleg Grecia pentru concediul de vară se așteaptă să fie unul ridicat. Cei mai mulți merg cu mașinile proprii. Pe lângă banii de combustibil, trebuie să știți că un astfel de drum implică și plata mai multor taxe. Asa că mai bine vă informați dinainte ce taxe trebuie să plătiți, evitând astfel amenzile grecilor, care nu sunt deloc de neglijat. Această problemă a fost ridicată de un turist români și pe un grup de Facebook.

„Mâine plec spre Thassos cu mașina și aș vrea să știu ce taxe ar trebui achitate și dacă recomandați un traseu anume. Până acum am călătorit doar cu avionul”, a întrebat un turist român.

Citește și: Avertisment pentru toți românii care pleacă în Grecia! Vacanțele le-ar putea fi ruinate. „Este extrem de îngrijorător”

 

Vacanță în Grecia 2024. Tot ce trebuie să știi dacă pleci în concediu cu mașina

„Vinietă pentru Bulgaria online și taxa de autostradă în Grecia care o plătești acolo”, a rezumat cineva. „Ai uitat de taxa de pod la Giurgiu”, a intervenit altul în discuție.

„Din ce loc pleci? E o informație esențială pentru a putea să te ajutăm”, a întrebat-o o doamnă. Iar după ce I s-a răspuns că din Galați, a revenit cu explicația. „Atunci veți merge prin Bulgaria. Noi, cei care plecam din nord – nord vest, avem alt traseu. Drum bun, oricum … și vacanță minunată să aveți!”.

Citește și: Cât costă o vacanță pentru două persoane în Grecia. Ce bani trebuie să plătești în 2024

Un alt intenaut a detaliat și a explicat de ce este foarte important ca cei care decid să facă un drum atât de lung cu mașina trebuie să aibă toate informațiile.

„Tratezi aiurea problema! Sunt situații când dacă nu te interesezi din timp poți fi amendat că nu știi că este de plătit o taxă. Aici nu este vorba despre sumă ci despre taxele pe care nu le cunoști. De exemplu vinieta din Bulgaria dacă nu știi de ea mergi liniștit, apoi te trezești cu amendă acasă. Podul Reginei din Londra are taxa de care dacă nu te interesezi nu știi de ea și apoi iar ai surprize. Exemple pot fi cu zecile, așa că nu e nimic rău să se intereseze”, a punctat altul.

„Taxă de pod la Giurgiu -15 lei, apoi vinieta la bulgari, luată din timp sau în ziua plecării, pentru perioada cât stați acolo, apoi la greci aveți doar taxe de autostrada și atât. Sunt opriri pe fiecare autostradă, unde se plătesc taxe între 20 cenți și maxim 2 euro (similară cu cea de la Fetești)!”, a venit cineva cu informații mai la obiect. A fost completat de alți internauți, care au venit cu informațiile lor. „La bulgari au vinieta de weekend, între vineri și duminică, sau de o săptămână, e cam 35 de lei”, a scris altul, potrivit Adevarul.