- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Vanzarile de hoteluri sunt amanate din cauza preturilor mici

27 Feb, 13:43 • elena.olteanu
Criza financiara ii determina pe proprietarii de hoteluri sa scoata la vanzare tot mai putine hoteluri anul acesta, din cauza preturilor mici la care ar putea fi vandute, potrivit reprezentantilor Imobiliare Expert Grup.
Vanzarile de hoteluri sunt amanate din cauza preturilor mici

Compania de consultanta imobilara Imobiliare Expert Grup se ocupa de vanzarea a cel putin 2 hoteluri carora le-a scazut pretul in timp.

Spre exemplu, unitatea de 4 stele din Capitala, NH Hotel, care apartine unei firme romanesti cu capital spaniol si este scos la vanzare de 1 an si jumatate.

„Pretul initial fusese de 18 mil. euro, insa in prezet proprietarii l-au scazut la 16 mil. euro”, au mai spus reprezentantii companiei de consultanta.

„De-a lungul timpului au fost mai multe persoane interesate de acest hotel. Pana in prezent nu s-a semnat nimic, insa suntem in discutii avansate cu o persoana care asteapta sa obtina finantare pentru a putea achizitiona hotelul”, au mai spus acestia, precizand ca de regula au fost interesate persoane cu bani, proprietari de hoteluri, atat romani cat si straini.

De asemenea, compania se mai ocupa si de vanzarea unui hotel in Sinaia, de 4 stele pentru suma de 16 milioane de euro. Si acesta avea un pret initial de 18 milioane de euro, acum circa 6 luni cand a fost scos la vanzare.

„Proprietarul hotelului este o persoana fizica romana, iar pana in prezent s-au aratat interesate doar niste elvetieni, insa fara a se concretiza nimic”, au mai spus reprezentantii Imobiliare Expert Grup.