- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Vești bune de la Ryanair! Compania introduce 2 destinații noi pentru călători

20 Oct, 18:44 • Fundeanu Madalina
Ryanair aduce noi destinații pentru români! Noile curse sunt cu plecare de pe aeroportul Bucureşti, spre Paris Beauvais şi Tirana.
Vești bune de la Ryanair! Compania introduce 2 destinații noi pentru călători

Compania aeriană low-cost Ryanair a anunţat, vineri, programul pentru sezonul de iarnă 2023 și a semnalat faptul că două noi destinaţii sunt acum disponibile pentru călători. Noile curse sunt cu plecare de pe aeroportul Bucureşti, spre Paris Beauvais şi Tirana, potrivit unui comunicat al operatorului aerian, citat de Agerpres.

Destinații noi pentru români

Conform acestui program, compania aeriană va opera zboruri din Bucureşti spre 27 de destinaţii, inclusiv cele noi spre Paris Beauvais şi Tirana. Mai mult, veștile bune continuă: aceasta va creşte frecvenţa zborurilor spre cele mai populare şase destinaţii, inclusiv Bristol, Catania, Madrid şi Malta.

În total, în iarna lui 2023, vor fi operate 280 de zboruri pe săptămână spre şi dinspre Bucureşti, cu 16% mai multe decât în sezonul trecut.

„Ryanair va transporta peste 2,5 milioane de pasageri spre şi dinspre Bucureşti în acest an, sprijinind peste 1.900 de locuri de muncă locale, pe măsură ce continuăm să livrăm un trafic crescut, mai multe locuri de muncă şi tarife mai mici decât orice altă companie aeriană din Europa”, a declarat Alicja Wojcik-Golebiowska, directorul pentru Europa Centrală şi de Est şi pentru ţările baltice al Ryanair.

Ryanair Holdings plc este cel mai mare grup de companii aeriene din Europa şi compania-mamă a Ryanair, Ryanair UK, Buzz, Lauda şi Malta Air.

Companiile precizate conectează peste 40 de ţări şi oferă cele mai mici tarife din Europa pentru transportul aerian de pasageri. Acestea operează mai mult de 2.500 de zboruri zilnice de pe 230 de aeroporturi.

Avion Ryanair/ sursa careers.ryanair.com
Avion Ryanair/ sursa careers.ryanair.com

Te-ar putea interesa și: Ce salariu are un pilot de avion la Wizz Air, Lufthansa sau Ryanair. Cursurile de pregătire în domeniu pornesc de la suma de 8.300 de euro

Un număr record de oameni aleg să zboare cu Ryanair

În vara anului 2023, s-au înregistrat numere record de pasageri. Operatorul aerian irlandez a anunţat că a transportat 17,4 milioane de pasageri în iunie, cel mai ridicat nivel pentru o singură lună, în creştere cu 9% faţă de anul trecut, potrivit unui articol Wall-Street.ro.

Astfel, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri a anulat vara trecută peste 900 de curse aeriene, fiind afectaţi aproximativ 160.000 de clienţi, în special din cauza grevelor din domeniul controlului de trafic aerian.

Avioanele au fost pline în proporţie de 95% în iunie, potrivit anunțurilor companiei, un nivel similar cu cel de anul trecut. Compania şi-a reconfirmat recent obiectivul de a transporta 185 de milioane de pasageri în acest an fiscal, faţă de nivelul record de 169 de milioane în anul încheiat la 31 martie 2023, conform sursei citate.

Vezi și: Ryanair taie din cursele programului de iarnă 2023. Iată ce zboruri vor fi afectate