- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ryanair taie din cursele programului de iarnă 2023. Iată ce zboruri vor fi afectate

28 Sep, 15:43 • Bumbeneci Diana
Compania aeriană irlandeză low-cost Ryanair taie din cursele programului de iarnă 2023. Decizia a fost luată din cauza întârzierilor de livrare a aeronavelor Boeing, în perioada septembrie-decembrie.
Ryanair taie din cursele programului de iarnă 2023. Iată ce zboruri vor fi afectate

Ryanair ar fi trebuit să primească nu mai puțin de 27 de aeronave, între septembrie și decembrie. Din păcate însă, din cauza întârzierilor de producție la instalația Spirit Fuselage din Wichita, combinate cu reparațiile Boeing și întârzierile de livrare din Seattle.

Ryanair taie din cursele programului de iarnă 2023

Compania mizează acum să primească doar 14 aeronave și colaborează cu Boeing pentru a încerca să accelereze livrările în perioada ianuarie-mai 2024, astfel încât să poată intra în sezonul de călătorie de vârf din vara 2024 cu toate cele 57 de noi livrări de avioane Boeing, conform așteptărilor.

Vezi și: Schimbare majoră pentru cursele aeriene. Wizz Air și Ryanair se retrag de pe aeroporturi și renunță la mai multe zboruri din România

Ryanair
Ryanair

Ca urmare a acestor întârzieri de livrare, Ryanair va efectua o serie de ajustări la programul său de iarnă 2023, din această săptămână. „Reducem cu 3 numărul de aeronave din Charleroi, cu 2 aeronave din Dublin și vom reduce cu 5 avioane în 4 baze italiene, inclusiv Bergamo, Napoli și Pisa. Vor exista și reduceri de avioane în East Midlands, Porto și Köln.

Ryanair își cere scuze pentru aceste reduceri inevitabile din programul său de iarnă 2023. Ryanair nu are aeronave de rezervă în această iarnă, deoarece întreținerea programată este necesară pentru întreaga noastră flotă de peste 550 de aeronave, pentru a le avea pe toate funcționale pentru cel mai mare program din vara anului 2024. Aceste anulări de zbor vor intra în vigoare de la sfârșitul lunii octombrie și vor fi comunicate tuturor pasagerilor afectați prin e-mail în zilele următoare. Pasagerii li se va oferi reacomodare pe zboruri alternative sau rambursări complete după cum doresc.

Ne cerem scuze sincer pasagerilor pentru orice inconvenient cauzat de aceste întârzieri de livrare în această iarnă. La această dată timpurie, nu ne așteptăm ca aceste întârzieri de livrare să afecteze în mod semnificativ ținta noastră de trafic de 183,5 milioane pentru întregul an, dar dacă întârzierile se înrăutățesc sau se extind mai mult în perioada ianuarie-martie 2024, este posibil să trebuiască să revizuim această cifră și, eventual, să ajustăm ușor în jos”, este mesajul companiei. Compania irlandeză Ryanair reprezintă cel mai mare transportator aerian din Europa după numărul de pasageri.

Ai mai putea citi: Schimbare majoră pentru cursele aeriene. Wizz Air și Ryanair se retrag de pe aeroporturi și renunță la mai multe zboruri din România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult