- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Vești bune din partea companiilor aeriene: vor introduce zone speciale dedicate exclusiv adulților. Cât costă un bilet pentru o astfel de zonă lipsită de copii?

21 Oct, 13:33 • Fundeanu Madalina
Compania turcească Corendon Airlines a anunțat că urmează să introducă zone fără copii, dedicate excluisv adulților, pe una dintre rutele sale. Corendon este primul transportator european care oferă acest serviciu.
Vești bune din partea companiilor aeriene: vor introduce zone speciale dedicate exclusiv adulților. Cât costă un bilet pentru o astfel de zonă lipsită de copii?

Compania aeriană turcească Corendon Airlines a anunțat că va introduce zone special amenajate fără copii pe una dintre rutele sale. Zona „Only Adult” va fi accesibilă pasagerilor cu vârsta de peste 16 ani, potrivit Euronews.com.

Zona de zbor dedicată adulților

Corendon se mândrește cu titlul de primul transportator european care oferă acest serviciu, urmând exemplul unor transportatori internaționali precum AirAsia. Deși sună fantastic pentru unii călători care preferă un astfel de serviciu, decizia a stârnit o dezbatere intensă pe internet.

Compania aeriană turcă Corendon introduce zone numai pentru adulți pe zborurile dintre Amsterdam și insula Curaçao din Caraibe. Compania va începe să ofere acest serviciu în luna noiembrie, conform sursei citate.

Zona fără copii va fi situată în partea din față a avionului și va avea 93 de locuri rezervate pentru călătorii cu vârsta de peste 16 ani. Aceasta va fi separată de restul avionului. Pentru a achiziționa un loc în zona destinată exclusiv adulților, pasagerii vor trebui să plătească un cost suplimentar de 45 de euro.

În plus, sunt disponibile nouă locuri cu spațiu suplimentar pentru picioare, care costă 100 de euro în plus pe zbor.

Fondatorul Corendon, Atilay Uslu, a declarat că zona fără copii are ca scop „să se adapteze călătorilor care caută un plus de liniște în timpul zborului”. Uslu spune că acest lucru înseamnă, de asemenea, că părinții care călătoresc cu copii pot fi mai puțin îngrijorați de faptul că deranjează alți călători.

Corendon Airlines
Corendon Airlines introduc zone speciale pentru adulți

Te-ar putea interesa și: Zborurile din octombrie sunt cu aproape 30% mai ieftine pentru cele mai populare destinații europene. Iată către ce destinații poți cumpăra bilet și cu 200 de lei

Ce alte companii aeriene au implementat zone fără copii?

Corendon este prima companie aeriană din Europa care oferă zone doar pentru adulți, dar unele companii internaționale au deja acest serviciu.

De exemplu, AirAsia X are o zonă liniștită pe zborurile sale A330 pe distanțe lungi, care este rezervată pasagerilor cu vârsta de peste 12 ani. Totodată, Scoot, un transportator low-cost cu sediul în Singapore, dispune de cabine ScootinSilence pe zborurile sale 787. Acestea sunt, de asemenea, accesibile doar călătorilor cu vârsta peste 12 ani.

TUI, KLM și Transavia au spus pentru ziarul olandez NU.nl că nu au în prezent planuri de a exclude copiii din anumite părți ale avioanelor lor. Însă călătorii par să fie încântați de idee. Într-un sondaj realizat în numele Newsweek de Redfield și Wilton Strategies, 1.500 de adulți americani au fost întrebați dacă ar dori să vadă zone fără copii în transportul public. Aproximativ 60% dintre respondenți au fost de acord că o zonă rezervată exclusiv adulților în avioane și trenuri „ar fi un lucru pozitiv”, în timp ce 27% nu au fost de acord, iar 14% nu au fost siguri.

Vezi și: Anunț pentru călători: un aeroport important din România se închide! Zborurile vor fi redirecționate către București