- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Visurile se îndeplinesc la ”Templul Dorințelor”, locul în care legendele încă trăiesc

10 May, 10:34 • Amarie Giorgiana
Mănăstirea rupestră din Șinca Veche este un vechi lăcaș de cult și un monument istoric popular în România, aflat pe teritoriul satului Șinca Veche, în comuna Șinca. Locul, recunoscut și sub numele de Templul Dorințelor și Templul Ursitelor are o legendă care spune că dacă mergi și te rogi, vei obține ce îți dorești.
Visurile se îndeplinesc la ”Templul Dorințelor”, locul în care legendele încă trăiesc

Mănăstirea rupestră din Șinca Veche este situată în localiatea cu același nume, la 45 de kilometri distanță de Brașov. Locul, cunoscut și ca ”Templul Dorințelor” sau ”Templul Ursitelor” este considerat unul special și miraculos, iar mii de oameni își doresc să ajungă aici.

Lăcașul este vechi, de peste 7.000 de ani și alături are un izvor tămăduitor, care, de-a lungul timpului, a fost sfințit de sute de ori prin slujbele făcutede preoții călugări și de slujitori. Izvorul este sfințit și astăzi, și astfel, a căpătat puteri binefăcătoare. Legenda spune că apele sale sunt tămăduitoare și că oamenii beau din apă și o duc celor dragi, care se confruntă cu probleme sau se află în suferință.

Dorințele se îndeplindesc la”Templul Ursitelor” de la Șinca Veche

Templul este unic în lume conform istoricilor, iar lăcașul a aparținut în trecut unei civilizații care a întemeiat „Templul Alb” din Insula Șerpilor. Istoricii ai spun că  că acolo s-au refugiat călugării ardeleni hăituiți de Maria Tereza în 1700 pentru a trece la catolocism.

Legenda spune că dorințele oamenilor  cu inimile curate se îndeplinesc la Mănăstirea din Șinca Veche.

Pe lângă legendele inedite care o fac unică, Mânăstirea Rupestră mai este spectaculoasă şi datorită turlei fără acoperiş, care seamănă cu Panteonul din Roma. Se spune că prin această turlă coboară energiile pozitive.

Citește și: Locul din România care a atras atenția întregii lumi. Algele care cresc în Lacul Ursu ar putea să fie „mâncarea viitorului”

Biserica este formată din două altare, primul este aflat la intrare și deasupra lui se înalță o spirală care dă spre cer și prin care intră lumina. Forma spiralată a locației îi duce pe oameni cu gândul la extratereștri.

„Mănăstirea rupestră, poate nu în starea ei actuală, există de milenii şi se spune că aici a fost un castru roman, fapt susţinut şi de vestigiile arheologice descoperite în zonă, dar care nu au fost cercetate temeinic.

Cert este că biserica exista încă de la 1700 şi aici se adăposteau călugării care nu voiau să renunţe la credinţa ortodoxă. Şi în timpul regimului comunist, când se demolau pe bandă biserici aici s-a slujit. Fiind un loc mai izolat, în mijlocul pădurii, a scăpat de radarul comuniştilor“, a spus Ştefan Ochean în trecut, la Adevărul.

Citește și: Orașul din Italia care renunță la turiști! Mai poate fi vizitat doar cu rezervare online