Turism

Wizz Air introduce zboruri zilnice spre Roma

22 Feb, 17:01 • Redactia DailyBusiness
Compania aeriana low-cost Wizz Air va opera din 8 iunie curse zilnice Bucuresti Baneasa - Roma Ciampino, frecventa acestora fiind, in prezent, de patru zboruri saptamanal, au informat, joi, oficialii companiei.
Wizz Air introduce zboruri zilnice spre Roma

Wizz Air a lansat pe 15 ianuarie 2007 cursele cu plecare din Bucuresti catre Roma, Barcelona, Budapesta, Dortmund si Londra, conform NewsIn.

Compania aeriana isi va stabili cea de-a sasea baza operationala in cadrul Aeroportului International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu in luna mai a acestui an.

Compania tinteste o cifra de afaceri de 30-40 de milioane de euro in Romania si o cota de 15% din piata locala, a adaugat directorul general al companiei, Jozsef Varadi, estimand ca linia aeriana va transporta 500.000 de pasageri din Romania in anul 2007, si ca pina in vara lui 2008 Wizz Air va fi liderul local al zborurilor low-cost.

Alte trei companii de acest tip sunt prezente in Romania – Blue Air, My Air si Sky Europe.

Compania opereaza zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croatia, Slovenia si Romania.

Wizz Air utilizeaza o flota de avioane Airbus A320, fiecare cu o capacitate de 180 de locuri. Cu 32 de aeronave A320 deja comandate si drept de preemptiune pentru inca 12, flota Wizz Air ar urma sa numere 53 de aeronave pana in 2012.

Wizz Air este inregistrata in Anglia si are trei filiale in Ungaria, Polonia si Bulgaria, cu cinci baze de operare si 45 de destinatii pe 70 de rute. Pana acum, compania a investit peste 40 milioane de euro in flota, care este considerata cea mai tanara din Europa.

Compania a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 200 milioane de euro.