- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Wizz Air isi muta din Cluj in Targu-Mures zborul spre Budapesta

22 Apr, 14:11 • Redactia DailyBusiness
Compania aeriana Wizz Air reia cursa Targu-Mures-Budapesta din 15 mai, renuntand la operarea acesteia din Cluj-Napoca ca urmare a gradului de ocupare mai mic inregistrat pe cursa cu plecare din acest oras.
Wizz Air isi muta din Cluj in Targu-Mures zborul spre Budapesta

Wizz Air a renuntat initial la zborurile de pe aeroportul Tg. Mures ca urmare a taxelor considerate prea mari, iar ulterior, oficialii aeroportului au anuntat ca linia aeriana a solicitat ca taxele sa scada si sa ramana nemodificate timp de 5 ani.

Wizz Air si-a mutat anul trecut zborurile din Targu Mures la Cluj, pe rutele curente Cluj-Budapesta, Cluj-Roma, Cluj-Barcelona, precum si pe ruta Cluj-Londra din 13 noiembrie 2007.

Wizz Air si-a inceput activitatea in Targu-Mures in iulie 2006 si a decis sa isi mute activitatea la Cluj in noiembrie 2007. Aceasta decizie s-a dovedit a fi foarte buna pentru companie in general, insa gradul de ocupare nu a fost satisfacator, potrivit reprezentantilor companiei.

Pasagerii care si-au rezervat bilete pentru cursa Budapesta-Cluj vor fi informati individual in ceea ce priveste aceasta schimbare. Cursa pe ruta Targu-Mures – Budapesta va fi operata de trei ori pe saptamana, la aceleasi ore la care este efectuat in prezent zborul Cluj-Napoca – Budapesta.

Planul de dezvoltare al Wizz Air in Cluj nu este afectat de aceasta schimbare. Wizz Air va deschide la Cluj in 15 mai a doua baza operationala a companiei in Romania, avand in dotare o aeronava noua Airbus A320 si echipaj local.