- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Wizz Air va investi 100 mil. euro in noua baza operationala din Timisoara

07 Aug, 14:43 • Redactia DailyBusiness
Linia aeriana low-cost Wizz Air va deschide in martie 2009 cea de-a treia sa baza operationa din Romania si vizeaza investitii de peste 100 mil. euro in aceasta unitate pentru urmatorii 3 ani, au declarat reprezentantii companiei.
Wizz Air va investi 100 mil. euro in noua baza operationala din Timisoara

Compania va aloca trei aeronave noi Airbus A320 pentru baza din Timisoara si va recruta peste 100 de angajati.

Wizz Air are in prezent baze operationale la Cluj si Bucuresti.

Din luna decembrie 2008, compania Wizz Air va opera curse din Timisoara catre Londra, Roma si Dortmund, urmand ca in martie 2009, odata cu inaugurarea bazei operationale, sa lanseze alte 5 curse catre Milano, Barcelona, Paris, Valencia si Venetia.

Reprezentantii companiei nu au declarat numarul de pasageri estimat pentru aceste destinatii.

De asemenea, Wizz Air anunta suspendarea pe perioada iernii a zborului intern pe ruta Bucuresti-Cluj. Aceasta cursa va fi reluata incepand cu vara viitoare.

„Suntem in grafic in ceea ce priveste obiectivul nostru de a deveni in scurt timp lider pe piata de transport aerian low cost din Romania”, a declarat John Stephenson, chief commercial officer Wizz Air.

Compania a transportat in primul semestru din 2008 circa 370.000 de pasageri, din si inspre Romania, in crestere cu circa 145%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.