- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Forbes: Sefii de la Colgate, Apple, Pepsi si Google, printre cei mai performanti 25 de manageri

25 Jun, 17:49 • Redactia DailyBusiness
Ian M. Cook (Colgate Palmolive, locul 4), Robert A. Iger (Walt Disney Co, locul 11), Steven P. Jobs (Apple, locul 12), Alan G. Lafley (Procter&Gamble, locul 14), Shantanu Narayen (Abobe Systems, locul 16), Indra K. Nooyi (PesiCo, locul 17), Eric E. Schmidt (Google, locul 19) si James Skimmer (McDonald's, locul 20) se numara printre cei mai buni CEO din 2009, care in ciuda crizei economice au reusit sa-si mentina companiile pe linia de plutire si sa prospere, potrivit unui top realizat de revista americana Forbes.
Forbes: Sefii de la Colgate, Apple, Pepsi si Google, printre cei mai performanti 25 de manageri

Managerii din Top 25 au fost selectati pentru ca au facut achitizii inteligente, s-au facut vizibili si au crescut valoarea companiei, in ultimele 12 luni.

De exemplu, Indra K. Nooyi, director executiv al PepsiCo din octombrie 2006, a fost inclusa in acest top pentru viziunea ei pe termen lung si pentru achizitiile pe care le-a coordonat. In 2008, vanzarile PepsiCo au fost de 43,25 de miliarde de dolari (30 mld. euro), fata de 39, 47 de miliarde de dolari in 2007.

Steve Jobs a intrat in topul Forbes pentru ca Apple a creat produse inovatoare sub indrumarea sa. In prezent, Jobs se reface dupa o operatie de transplant de ficat si este asteptat sa se intoarca la sfarsitul acestei luni. Apple a inregistrat o cifra de afaceri de 32,47 de miliarde de dolari (23 de mld de euro), fata de 23,99 de miliarde de dolari in 2007.

Pe primele 3 pozitii in Top 25 s-au plasat Gary Butler, CEO al companiei de HR Automatic Data Process, Nicholas D. Chabraja, director executiv al companiei de armament General Dynamics, si Richard Clark, CEO al Brookfield Properties, companie imobiliara.