CARIERE

Schimbare de atitudine in randul tinerilor romani: Majoritatea considera ca pot avea un trai bun si fara sa emigreze

16 martie 2016, ora 00:25 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
tineri.jpg
Majoritatea adolescenților români sunt convinși că România este o țară în care sunt recompensați pe măsura muncii depuse și pot avea succes fără să emigreze, potrivit unui studiu. Vezi ce schimbari s-au mai produs in atitudinile tinerilor.

Astfel, foarte mulți tineri sunt hotărâți să își construiască viitorul în țară, doar 16% dintre cei chestionați  fiind de părere că pot accede la un trai mai bun doar dacă pleacă în străinătate, arată un studiu realizat în rândul tinerilor de 14-18 ani de către agenția de cercetare Open-I Research, la inițiativa Educația Azi.

Mai mult, 73% dintre adolescenți își doresc foarte mult să contribuie, prin muncă, la schimbarea în bine a societății românești.


„Față de acum câțiva ani, observăm că adolescenții au o viziune mai optimistă asupra viitorul și sunt mai încrezători că pot contribui la schimbarea în bine a societății”, a spus Adina Nica, Managing Director Open-I Research.„În acest studiu, am văzut că există un segment important de tineri care văd o legătură directă între eforturile lor și rezultatele obținute, care cred în importanța unei educații solide, care vor să aibă o viață cât mai activă și care se implică din ce în ce mai mult în activități extrașcolare.”

Schimbarea de atitudine a tinerilor români este vizibilă și în contextul succesului profesional. Studiul Open-I arată că marea majoritate a adolescenților români (84%) sunt convinși că pot primi recompense pe măsura eforturilor lor, iar 54% consideră că pot realiza ceea ce își propun fără nepotisme.

Mai mult decât atât, educația joacă un rol central în viața tinerilor, 85% dintre aceștia susținând că este cea mai importantă bază pe care își pot construi succesul profesional.

Aproape toți tinerii (96%) își doresc vieți active și să se implice în activități care îi pasionează

Studiul Open-I mai arată că, în timpul liber, tinerilor le place să se implice în activități extrașcolare (39%), să practice un sport de care sunt pasionați (27%; 74% dintre băieți vs. 53% dintre fete), să aibă activități artistice (25%;
56% dintre băieți vs. 40% dintre fete), să facă voluntariat pentru diferite cauze sociale/protecția mediului (23%) și să participe la olimpiade școlare (23%).

De asemenea, pasiunea pentru artă apare mai frecvent la tinerii de 14-16 ani decât la cei de 17-18 ani (59% dintre adolescenții tineri vs. 42% dintre adolescenții mai maturi).

În plus, o parte dintre ei au căutat moduri noi și moderne de a se exprima în mediul online, 13% dintre ei deținând un blog sau un canal de comunicare video de tip vlog.


Este important de menționat că mediul în care au crescut segmentul de adolescenți care au mai degrabă atitudini pozitive privind societatea și schimbarea acesteia are anumite caracteristici:
  •        Tinerii provin din familii în care nu s-au întâmplat situații traumatice precum divorț, asistarea la abuz fizic/verbal sau alcoolismul unui părinte;
  •        Părinții lor au relații bune, cu conflicte minore și rare;
  •        Tatăl este implicat în relația cu ei.
Studiul despre stilul de viață al adolescenților din România a fost desfășurat în perioada septembrie-octombrie 2015, la inițiativa Educația Azi, și a fost realizat pe un eșantion reprezentativ național urban de 357 de adolescenți cu vârste cuprinse între 14-18 ani.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din CARIERE
12 iunie 2018, ora 14:44 in Cariere | 96 vizualizari | 0 comentarii
Smartree Romania are un nou Director Operațional
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Sambata, 23 Iunie 2018, 01:31
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter