- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Cifra de afaceri a producatorului de mobila Silvarom a scazut cu 6,9%, in 2008

16 Mar, 09:36 • Redactia DailyBusiness
Producatorul de mobila Silvarom a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 35,3 milioane lei (8,22 mil.euro), mai mica cu 6,9% fata de anul anterior, cand a raportat 37,7 milioane lei (8,78 mil.euro), a declarat pentru NewsIn directorul economic al companiei, Ioan Marginean.
Cifra de afaceri a producatorului de mobila Silvarom a scazut cu 6,9%, in 2008

„Silvarom a raportat pentru 2008 afaceri de 35.314.616 lei, fata de 37.771.323 lei in anul anterior. Din totalul cifrei de afaceri inregistrate anul trecut, mobilierul pentru locuinte, inclusiv bucatarii, a avut o pondere de 32%, mobilierul de birou a reprezentat 36%, iar mobilierul scolar 23%, cele mai mari vanzari realizandu-se in Bucuresti. Avem in plan deschiderea unui nou magazin in 2009, daca piata mobilei se va imbunatati in a doua parte a anului”, a spus reprezentantul companiei.

Businessul Silvarom resimte criza financiara actuala prin scadere abrupta a vanzarilor, precum si prin cresterea costurilor de fabricatie ca urmare a devalorizarii monedei nationale fata de moneda europeana, de unde se importa circa 40% din materialele folosite in procesul de productie a mobilei.

Anul trecut, s-a alocat pentru promovarea produselor un procent de 2% din cifra de afaceri, in special pentru targuri si expozitii in tara si in strainatate, s-au initiat actiuni de vanzare promotionala, s-au editat cataloage si pliante de prezentare. Responsabilul Silvarom a adaugat ca societatea a adoptat pentru acest an o atitudine „prudenta” in a face investitii noi.

Silvarom produce mobilier in trei fabrici localizate pe platforma din cartierul Giulesti din Bucuresti, avand in prezent un numar de 386 de angajati. Potrivit propriilor estimari, Silvarom detine pe piata locala de mobilier de birou o cota de circa 15%, in timp ce pe piata de mobilier de casa are o cota de 8%-9%.

Compania colaboreaza pe baza de contracte de distributie cu un numar de 42 de agenti economici, localizati in 35 de judete si in principalele orase ale tarii. Silvarom are un magazin de prezentare si vanzare propriu pe platforma industriala, plus alte doua magazine cu spatiu de expunere inchiriat in Bucuresti.

Pe piata locala de mobilier de birou, Silvarom concureaza cu Mobexpert, GreenForest, Aici Mobilier, The Prince International, Neoset Prod Com sau Simal Exim.