- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

CMU si Euroclinic se unesc sub brandul Regina Maria

07 Mar, 12:33 • traian.badulescu
Centrul Medical Unirea (CMU) si Euroclinic se unesc sub un singur brand - Regina Maria, au declarat luni reprezentantii celor doua companii de servicii medicale private.
CMU si Euroclinic se unesc sub brandul Regina Maria

Dupa fuziunea cu Euroclinic, CMU a devenit una dintre cele mai mari retele private de sanatate, avand peste 1.000 de medici si colaboratori in cele 6 spitale si peste 20 de clinici din intreaga tara.

Dupa rebranding, echipa va ramane aceeasi, au mai spus oficialii companiei.

Astfel, Maternitatea Regina Maria va purta numele de Regina Maria Spital de obstetrica si ginecologie, CMU Kids va deveni Regina Maria Policlinica pentru copii, iar Spitalul Euroclinic se va numi Regina Maria Spitalul Euroclinic. De asemenea, Stem-Health Unirea devine integral parte din reteaua privata de sanatate sub denumirea de Banca Centrala de Celule Stem Regina Maria, in timp ce reteaua proprie de laboratoare se numeste Divizia Laboratoare Clinice Regina Maria.

Centrul Medical Unirea, controlat de fondul american de investitii Advent International, a preluat, in septembrie 2010, pachetul actiunilor detinute de grupul financiar olandez Eureko in cadrul Euroclinic.

Cifra de afaceri a CMU s-a dublat anul trecut, la peste 30 milioane de euro, odata cu preluarea retelei Euroclinic, iar compania estimeaza o majorare de peste 10% si pentru anul acesta.

Fondul de investitii Advent International a preluat 80% din actiunile CMU in martie 2010, valoarea tranzactiei depasind 40 milioane de euro. Restul de 20% din actiunile companiei sunt detinute de fondatorul acesteia, medicul cardiolog Wargha Enayati, care avea inainte de tranzactie aproximativ 51% din titluri.