COMPANII, IT&C

Cum se pregătesc companiile pentru era în care 20% din business va fi generat de mașini

04 martie 2016, ora 14:21 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Dorin Pena, Directorul General al Cisco (foto dreapta) si Marcel Borodi, Directorul General Brinel (foto stanga)
Dorin Pena, Directorul General al Cisco (foto dreapta) si Marcel Borodi, Directorul General Brinel (foto stanga)
Digitalizarea disruptivă din ultimii ani influențează direct societatea, implicit organizațiile, publice sau private. Într-un viitor apropiat, la 2 ani distanță, mașinile vor genera fără costuri suplimentare 20% din conținutul de businessal unei companii, roboții  vor înlocui eficient forța de muncă umană, iar atacurile cibernetice vor fi din ce în ce mai complexe și greu de decriptat, sunt concluziile trase de specialiștii Cisco și cei ai Brinel,  în cadrul Cluj ConnectingDay, cel mai mare eveniment de IT din Cluj-Napoca, desfășurat pe 2 martie.

Potrivit lui Dorin Pena, Director GeneralCisco România, lider mondial în IT, și Marcel Borodi, Directorul General BRINEL, integrator independent de sisteme din România, evoluția efervescentă a digitalului în viața de zi cu zi a creat un efect disruptiv la nivel de modele de business și organizații, care schimbă cu totul paradigma tehnică. Pentru a face față provocărilor, acestea trebuie să fie pregătite pentru schimbare, mai ales din punct de vedere al securității cibernetice și al gestionării informațiilor.

"Trăim un efect de digitalizare a societății. Întrebarea este cum putem să ne adaptăm la ceea ce ne așteaptă. Asistăm, deja, la o explozie în ceea ce privește cantitatea de date și aplicații. În 2015, la nivel global, au fost descărcate peste 180 de miliarde de aplicații mobile. Până în 2020, vor fi conectate la internet 50 de miliarde de dispozitive, la o populație de 9 miliarde de oameni. Peste 90% din datele disponibile pe aceste dispozitive vor fi stocate în silozuri de date, izolate şi greu de folosit. Greu decriptabile vor fi şi atacurile cibernetice, care vor folosi tehnologii sofisticate și vor avea o rază de acţiune mult mai largă", a argumentat Dorin Pena, Directorul General al Cisco.

Datele, securitatea cibernetică, inteligența artificială, mobilitatea: Cele mai importante în noua eră digitală Într-o lume în care mobilitatea este vitală, cu ajutorul căreia am ajuns să comandăm taxiuri, planificăm vacanțe, plătim facturi sau taxe, gestionarea datelor și siguranța lor sunt obligatorii și din ce în ce mai complexe, potrivit specialiștilor Cisco și cei ai Brinel."IT-ul nu mai este doar o utilitate. El a devenit un accelerator al afacerilor, dar tinde să devină un ingredient miraculos al supraviețuirii în noua etapă a schimbărilor disruptive. Schimbarea se produce accelerat pe mai multe axe, și în planuri diferite, iar fără un suport tehnologic adecvat, nu poți rezista. Daca nu te sincronizezi cu evoluția tehnologică, decizi că nu vrei să-ți mai continui activitatea în maxim 3 ani. Alegerea unui nou model de business, a platformelor IT&C care îl fac funcțional pe termen lung,  și a partenerilor care le pot susține, devin decizii de importanță strategică",a spus și Marcel Borodi, Directorul General BRINEL.

Evenimentul Cluj ConnectingDay, organizat de Brinel și Cisco, a avut loc la Cluj – Napoca, pe 2 martie, și a reunit peste 300 de profesioniști din IT și digital.

Principalele teme abordate în cadrul conferinței au fost: performanța și simplitatea în centrul de date, securitatea cibernetică pentru dezvoltatorii de aplicații și soluții, business intelligence, mobilitate sau securitate în Internet of Things (IoT), sau soluții pentru managementul activității academice.

Brinel a fost fondată în 1991 în Cluj-Napoca și reprezintă în prezent unul dintre principalii furnizori români de soluții și servicii IT&C integrate, construite pe platforme multi-vendor convergente.

Companie are o echipă de 160 de specialisti, localizați în 4 importante centre din țară: Cluj-Napoca, București, Sibiu, Oradea. Printre clienții sai se numără: Banca Transilvania, Mol România, Farmec, Emerson, Kronospan, HolzindustrieSchweighofer, IRUM Reghin, Polaris Medical, Autonet, Bitdefender, FrieslandCampina, De’Longhi, Betfair, dar și instituții publice, locale și centrale, precum și universități.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Miercuri, 20 Iunie 2018, 00:31
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter