COMPANII

"Profetul" Isarescu a prevazut criza? Cand se incheie cei sapte ani "rai"

31 mai 2011, ora 13:17, autor(i): Adrian Negrescu   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
mugur-isarescu-1_size1.jpg
Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), ar fi prezis criza economica inca din anul 2000, a declarat marti consilierul sau, Adrian Vasilescu. Acesta a lasat sa se inteleaga ca ar putea exista o legatura intre criza si povestea din Biblie cu cele sapte vaci grase si cele sapte vaci slabe.
"Eu cred ca guvernatorula anticipat criza in 2000, cand a discutat cu Romano Prodi (presedintele CE la acea data - n.r.) si a fost intrebat de ce insista sa intram inUE la 1 ianuarie 2007,pentru ca nu suntem pregatiti", a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

"Nu vreau sa insinuez ca a avut o anticipatie, dar o intuitie tot a avut si azis: domnule,insist pentru ca sapte este o cifra biblica", a mentionat Vasilescu.

Potrivit acestuia, in acel moment Prodi a intrebat "cum?". Iar guvernatorul i-a spus povestea cu cele sapte vaci grase si cele sapte vaci slabe. "Vor fi sapte ani buni, iar dupa aceea vor fi sapte ani rai", ar fi anticipat atunci Isarescu.



Romania a intrat in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, odata cu Bulgaria. Dupa 7 trimestre in interiorul UE, a trecut de la crestere la scadere economica.

Romania a iesit din recesiune la 31 martie 2011, dupa doua trimestre consecutive de crestere economica.

Consilierul guvernatorului BNR a mai spus ca trebuie facuta o diferenta clara intre criza si recesiune. "Partea este recesiunea si criza este intregul", a conchis Adrian Vasilescu.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ovidiu Chiorean a spus:
01/06/2011 10:48
pffff...inca o mostra de profunzime intelectuala...cam la nivelul e gandirea prea mult laudatului Isarescu...dar tot asa de adevarat e ca si asa este cu un cap peste multi din aparatul de stat...ne trebuie management privat al statului, nu semidocti :-)
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 17 Iunie 2019, 12:38
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter