COMPANII

"Profetul" Isarescu a prevazut criza? Cand se incheie cei sapte ani "rai"

31 mai 2011, ora 13:17, autor(i): Adrian Negrescu   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
mugur-isarescu-1_size1.jpg
Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), ar fi prezis criza economica inca din anul 2000, a declarat marti consilierul sau, Adrian Vasilescu. Acesta a lasat sa se inteleaga ca ar putea exista o legatura intre criza si povestea din Biblie cu cele sapte vaci grase si cele sapte vaci slabe.
"Eu cred ca guvernatorula anticipat criza in 2000, cand a discutat cu Romano Prodi (presedintele CE la acea data - n.r.) si a fost intrebat de ce insista sa intram inUE la 1 ianuarie 2007,pentru ca nu suntem pregatiti", a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

"Nu vreau sa insinuez ca a avut o anticipatie, dar o intuitie tot a avut si azis: domnule,insist pentru ca sapte este o cifra biblica", a mentionat Vasilescu.

Potrivit acestuia, in acel moment Prodi a intrebat "cum?". Iar guvernatorul i-a spus povestea cu cele sapte vaci grase si cele sapte vaci slabe. "Vor fi sapte ani buni, iar dupa aceea vor fi sapte ani rai", ar fi anticipat atunci Isarescu.Romania a intrat in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, odata cu Bulgaria. Dupa 7 trimestre in interiorul UE, a trecut de la crestere la scadere economica.

Romania a iesit din recesiune la 31 martie 2011, dupa doua trimestre consecutive de crestere economica.

Consilierul guvernatorului BNR a mai spus ca trebuie facuta o diferenta clara intre criza si recesiune. "Partea este recesiunea si criza este intregul", a conchis Adrian Vasilescu.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ovidiu Chiorean a spus:
01/06/2011 10:48
pffff...inca o mostra de profunzime intelectuala...cam la nivelul e gandirea prea mult laudatului Isarescu...dar tot asa de adevarat e ca si asa este cu un cap peste multi din aparatul de stat...ne trebuie management privat al statului, nu semidocti :-)
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 27 Septembrie 2021, 07:43
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter