- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Studiu: 2 din 3 romani se spala cu pasta de dinti Colgate

04 Mar, 17:49 • Redactia DailyBusiness
Colgate este pasta de dinti cea mai utilizata in Romania, fiind folosita in mod obisnuit de 64% dintre participantii la un studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).
Studiu: 2 din 3 romani se spala cu pasta de dinti Colgate

Pe urmatoarele locuri in topul celor mai utilizate marci de pasta de dinti se plaseaza Blend-a-Med (folosita in mod obisnuit de 10% dintre respondenti), Sensodyne (4%), Parodontax si Aquafresh (3%), Cristal, Lacalut si Signal (1%) si Glister de la Amway (0,41%).
[img=1254]Sursa: IRES[/img]
De asemenea, 1% dintre respondenti au spus ca nu folosesc pasta de dinti.

Pe de alta parte, 1 din 4 participanti la studiu au spus ca nu folosesc periuta de dinti. Cel mai putin utilizat produs pentru igiena dentara este insa spray-ul de gura, folosit de doar 18% dintre respondenti.

In plus, 12% dintre participanti au spus ca nu merg deloc la dentist, in vreme ce 11% au mentionat ca merg mai rar decat o data pe an.

Principalul motiv invocat de romanii care nu merg la dentist este lipsa banilor (45%), in vreme ce 27% dintre respondenti au explicat ca nu au nevoie sa mearga la dentist, iar 11% au spus ca evita stomatologul din cauza ca le e frica.
[img=1252]Sursa: IRES[/img]
Studiul, efectuat pe 1-2 martie 2011 pe un esantion de 1.200 indivizi de 18 ani si peste, din mediul urban, are o eroare maxima tolerata de plus minus 2,9%.

IRES a realizat acest studiu la solicitarea Colegiulului Medicilor Dentisti din Romania, filiala Cluj.