- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Bancile mari dau drumul la credite de consum din vara

04 Mar, 06:56 • Redactia DailyBusiness
Liderii sistemului bancar se afla in plin proces de reducere a dobanzilor, iar vara acestui an i-ar putea prinde cu motoarele turate la maximum, mai ales ca numarul restantierilor este in scadere.
Bancile mari dau drumul la credite de consum din vara

Dupa trei ani de minima activitate, o parte a bancilor din Romania vor deschide anul acesta robinetul creditelor. Primele semne ale sfarsitului secetei au aparut deja din zona bancilor mari, care au decis sa reduca dobanzile. In ianuarie, Dobanda Anuala Efectiva la creditele in euro a atins un minim istoric si, cel mai probabil, a continuat sa scada si in februarie. BCR, liderul sistemului, isi cheama clientii fara restante pentru a le oferi dobanzi mai mici cu pana la 4 puncte procentuale, BRD (locul 2) tocmai a redus dobanzile cu pana la trei procente in timp ce Raiffeisen (locul 3) desfasoara o campanie care o plaseaza pe primul loc in topul dobanzilor la credite de nevoi personale .

CEC, Banca Transilvania si UniCredit Tiriac si-au propus, si ele, sa reia creditarea si ofera dobanzi avantajoase, relateaza Romania Libera.