FINANTE-BANCI

Ce schimbari apar pentru asigurarile de casa si RCA lunile viitoare

01 noiembrie 2012, ora 06:28 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
balance.jpg
Pana acum, 2012 a fost un an bogat in modificari pe piata asigurarilor. Noile reglementari care au aparut ar putea aduce cresteri cu 20 - 30% ale valorii politelor.

De la anul, romanii trebuie sa se pregateasca pentru asigurari mai scumpe. Insa, si atunci cand vor avea nevoie de luat despagubiri, firmele de asigurare ar putea fi mai receptive. Politele pentru case mai scumpe Romania este una din cele mai expuse tari la catastrofe precum cutremurul sau inundatiile. Prin urmare, Comisia de Supraveghere a asigurarilor a emis o norma prin care obliga firmele de asigurari sa isi creeze rezerve mai mari pentru a fi sigure ca pot despagubi clientii in cazul in care se produce catastrofa.

Combinate cu costurile de reasigurare, acestea determina firmele sa scoata din buzunar multi bani in plus. Pentru a nu iesi in pierdere, cel mai probabil firmele vor ajunge sa scumpeasca asigurarile de locuinte. N-ar trebui sa ne miram daca acestea ar ajunge sa fie cu circa 20% mai scumpe, potrivit estimarilor. O veste buna pentru proprietarii de locuinte este ca nu trebuie sa isi incheie doua polite. Concret, cei care au doar o asigurare facultativa nu vor mai trebui sa isi incheie si o polita obligatorie, asa cum decisese CSA. Atentie insa! Nu orice asigurare facultativa este buna. Aceasta trebuie sa ofere acoperire pentru cele trei riscuri de baza: cutremur, inundatii si alunecari de teren,relateazaEVZ.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 08 Decembrie 2021, 05:14
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter