- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Germania sprijina aderarea Romaniei la Spatiul Schengen

14 Nov, 14:12 • Redactia DailyBusiness
Germania sprijina aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, asa cum fac "toate tarile europene partenere", a declarat duminica, la Pro TV, Andreas von Mettenheim, ambasadorul german la Bucuresti.
Germania sprijina aderarea Romaniei la Spatiul Schengen

„Bineinteles ca sprijinim aderarea Romaniei la Spatiul Schengen. Asta fac toate tarile europene partenere, altfel acest proiect nu ar exista”, a spus von Mettenheim, citat de Mediafax.
„Si acum cateva zile, la Bruxelles, s-a hotarat ca proiectul textului pentru Consiliul Europei sa fie inaintat spre expertiza Parlamentului European”, a mentionat ambasadorul.

Mettenheim a adaugat ca procesul in vederea aderarii „merge conform planului”. El a amintit ca aderarea, in martie 2011, depinde de evaluarea generala care inca nu s-a incheiat, dar a apreciat ca un element pozitiv implicarea Parlamentului European.

Mircea Geoana, presedintele Senatului, fostul premier Calin Popescu Tariceanu, precum si consilierul prezidential Leonard Orban au exprimat recent indoieli cu privire la aderarea Romaniei, anul viitor, la Spatiul Schengen.