- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Guvernul britanic taxeaza suplimentar milionarii: Cu cate 106.000 lire pe an

29 Nov, 10:29 • Redactia DailyBusiness
Guvernul britanic va impozita suplimentar milionarii, cu cate 106.000 de lire sterline pe an, dar artificiile legale pentru evitarea taxelor si emigrarea ar putea impiedica majorarea veniturilor bugetare prin aceasta metoda.
Guvernul britanic taxeaza suplimentar milionarii: Cu cate 106.000 lire pe an

Un rezident britanic cu un venit de un milion de lire sterline, o sotie casnica si doi copii, va plati suplimentar taxe in valoare de 106.462 de lire in 2013, potrivit unui studiu al companiei de consultanta financiara Grant Thornton UK, comandat de Bloomberg si citat de Mediafax.

Aproape 80.000 de lire din aceasta suma rezulta dintr-un impozit de 50% pentru veniturile mari, introdus in acest an, iar restul reprezinta noile contributii pentru pensii, retragerea beneficiilor pentru copii si alte taxe.

„Persoanele cu veniturile cele mai mari sunt cele mai afectate. Exista riscul ca oamenii de afaceri sa decida ca sunt locuri mai bune unde isi pot castiga traiul, decat Marea Britanie”, a declarat Mike Warburton, director in domeniul fiscalitatii al Grant Thornton.

Guvernul condus de premierul David Cameron a redus scutirile fiscale legate de pensii cu patru cincimi si a majorat contributiile sociale obligatorii.

Autoritatile sustin ca masurile sunt corecte si vor reduce deficitul bugetar de la peste 10% pana la 2% din PIB pana in 2015.