- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Profitul RBS a crescut pe primul trimestru la aproape 1,2 mld. lire

04 May, 12:18 • Redactia DailyBusiness
Grupul Royal Bank of Scotland, care este detinul in proportie de 82% de guvernul britanic, a raportat vineri un profit operational de 1,18 miliarde de lire sterline (1,91 mld. dolari) pe primul trimestru al acestui an, dupa ce in trimestrul precedent au avut o pierdere de 144 de milioane de lire.
Profitul RBS a crescut pe primul trimestru la aproape 1,2 mld. lire

Fata de T1 2011, profitul RBS a crescut cu 4%, de la 1,13 miliarde de lire.

Profitul obtinut de banca in primele trei luni din 2012 l-a depasit pe cel estimat de analisti, care se asteptau la un castig de 917 milioane de lire, relateaza [url=http://www.bloomberg.com/news/2012-05-04/rbs-resumes-dividend-payments-as-emergency-government-aid-repaid.html]Bloomberg[/url].

,,Ne bucura progresul din acest prim trimestru, cu toate ca momentan contextul economic  ramane acelasi. RBS continua totusi sa isi imbunatateasca semnificativ veniturile”, afirma directorul executiv Stephen Hester. 

El a mai confirmat ca saptamana viitoare banca isi va achita datoria fata de guvernul Britanic, care a acordat bancii, in contextul crizei din 2008, un imprumut de urgenta. Banca mai are de restituit o transa de 75 de miliarde de lire sterline din datorie. De asemenea grupul planuieste sa reinceapa plata dividendelor.

Cresterea profitului grupului  s-a datorat in cea mai mare masura departamentui de investitii,  al carui profit operational a crescut, atingand suma de 824 milioane de lire odata cu revenirea pietei de capital, dupa ce in trimestrul anterior inregistra pierderi de 109 milioane de lire. Insa, RBS a cheltut 271 de milioane de lire pentru restructurarea acestui department.

Profitul operational al diviziei de retail a scazut cu 7,9% in primul trimestru, in timp ce castigul diviziei de corporate s-a diminuat cu 20%.

RBS este prezenta pe piata din Romania din noiembrie 1995. In prezent, banca deserveste clientii persoane juridice si fizice prin intermediul locatiilor sale situate in Bucuresti, Arad, Brasov, Bacau, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Targu-Mures si Timisoara. Clientii diviziei Royal Preferred Banking sunt deserviti prin intermediul celor patru lounge-uri din Bucuresti (World Trade Center, Unirea si Lakeview) si Constanta.