- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Protocol de colaborare intre asiguratori si clinici private pentru a sprijini reforma in sanatate

15 Dec, 17:07 • adrian.mihaltianu
Domeniul privat urmareste respectarea drepturilor consumatorilor de sanatate si pune la dispozitia autoritatilor experienta acumulata in domeniul asigurarilor de sanatate. Astfel, s-a format un protocol de colaborare pentru a sprijini reforma in sanatate.
Protocol de colaborare intre asiguratori si clinici private pentru a sprijini reforma in sanatate

Un Grup de Lucru avand in componenta 10 entitati juridice care isi desfasoara activitatea pe piata asigurarilor de viata si a serviciilor medicale sau in domenii conexe acestora a semnat astazi, 15 decembrie, un protocol de colaborare.

Scopul protocolului este de a [b]conlucra in vederea formularii si inaintarii de propuneri comune[/b] catre autoritatile competente cu privire la sistemul asigurarilor de sanatate ce face parte din programul si strategia guvernamentala privind reforma in sanatate.

Cele zece entitati care au constituit Grupul de Lucru sunt: Alico Asigurari Romania, Allianz Tiriac Asigurari, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor, Axa Life Insurance, Regina Maria, ING Asigurari de Viata, Medicover Hospitals, Sanador, Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari.

Grupul de Lucru isi asuma rolul unui partener de discutii cu institutiile statului urmarind modernizarea si restructurarea sistemului medical din Romania. Grupul de Lucru va organiza sedinte de lucru in cadrul carora se vor dezbate subiecte incluse pe o agenda prestabilita si agreata de comun acord cu toate entitatile grupului. Toate subiectele dezbatute vor viza atingerea obiectivelor agreate de catre entitatile grupului.

[b]Principalele obiective[/b] ale Grupului asumate pentru perioada urmatoare sunt:

-sa dezbata propunerile legislative si prevederile din legislatia interna care necesita modificari sau completari, ori o mai buna adaptare la realitatile sociale;

-sa elaboreze studii, analize si sa propuna modificari legislative in ceea ce priveste actele normative cu incidenta in activitatea desfasurata;

-sa prezinte autoritatilor abilitate din Romania propuneri pentru imbunatatirea cadrului legislativ local cu privire la functionarea si dezvoltarea asigurarilor de sanatate si a sistemului medical.

In cadrul protocolului semnat se mai precizeaza ca Grupul de Lucru nu reprezinta o asociere in sensul legii asociatiilor si fundatiilor, neavand o personalitate juridica. Mai mult, protocolul doar reglementeaza modul de lucru cu scopul atingerii obiectivelor propuse, partile semnatare actionand in conformitate cu legislatia in domeniul concurentei.