- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

COO Apple: Tabletele Android „sunt bizare, doar niste telefoane mai mari”

20 Jan, 16:16 • Redactia DailyBusiness
Tim Cook, directorul de operatiuni al Apple, considera ca tabletele cu sistem de operare Android sunt doar "niste telefoane mai mari" si, referindu-se la modelele viitoare, prezentate anul acesta la CES, spune ca sunt doar "aer" ("vapor" - in original).
COO Apple: Tabletele Android sunt bizare, doar niste telefoane mai mari

Declaratia a fost facuta saptamana aceasta si, venind din partea unui om influent din cadrul companiei ce detine o cota de piata de peste 80% pe segmentul tabletelor PC, este una foarte importanta si care poate afecta decizia de achizitie a produselor. In urma cu trei luni, Steve Jobs, CEO-ul companiei, facea de asemenea o declaratie ce „a lovit” in concurenta: „platforma Android este una fragmentata, dificil de folosit de catre dezvoltatori si neconvenabila pentru clienti”.

Pentru directorii de tehnologie din corporatii, subiectul tabletelor este extrem de important, putand afecta decizia de cumparare pentru angajati. Managerii cauta din ce in ce mai multe modalitati de a creste performanta angajatilor si, in acest proces, urmaresc sa achizitioneze gadget-uri ce sa ofere acestora mobilitate, scrie PCMag.com.

Desi declaratia lui Cook este, fara indoiala, una extrem de subiectiva, merita luata in seama, in conditia in care compania din care face parte a creat o piata de zeci de milioane de tablete, de la zero, in mai putin de un an.

Iata cateva declaratii de-ale lui Tim Cook, facute de acesta miercuri, odata cu anuntarea rezultatelor financiare ale companiei:

„Sistemul de operare Android nu a fost creat pentru tablete. Si Google chiar a recunoscut acest lucru, deci nu este doar viziunea noastra”.
„In ceea ce priveste marimea tabletelor cu sistem de operare Android, noi consideram ca nu este una potrivit variaza foarte mult, si rareori ofera experienta dorita de consumatori. Pana la urma, te alegi cu un smartphone de mari dimensiuni, un produs bizar, in perspectiva noastra”.

„Viitoarea generatie de tablete Android, vorbim in special de cele prezentate la CES, inca nu a iesit pe piata, deci nu prea imi pot da cu parerea. In general insa, acestea nu sunt performante, nu au preturi competitive si nici nu sunt lansate cand trebuie. Deci sunt doar aer (and so today, the`re vapor – in original)”.