- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

DCS: Piata de telecomunicatii se va redresa in a doua jumatate a anului

24 Jan, 11:38 • Redactia DailyBusiness
Piata de telecomunicatii se va redresa in a doua jumatate a anului 2011, iar Internetul va continua sa se dezvolte pentru ca Romania este departe de saturarea pietei, potrivit lui Dinu Malacopol, CEO al grupului de telecomunicatii Digital Cable Systems (DCS).
DCS: Piata de telecomunicatii se va redresa in a doua jumatate a anului

„O reluare a cresterii se va intampla, probabil, candva in al doilea semestru al anului, si asta pentru ca in prima parte a anului vom avea nevoie de stabilizarea mediului economic si ajustarea la toate masurile implementate si actiunile din 2010.”, a spus Malacopol (foto).

„Principalii factori care pot influenta in mod pozitiv evolutia pietei sunt reprezentati de reluarea investitiilor straine, a cererii de bunuri si servicii, a angajarilor, pentru redresarea sectoarelor economice cele mai afectate. Aceste lucruri vor influenta pozitiv sectorul telecomunicatiilor.”, a precizat acesta.

In ceea ce priveste marjele de profit ale companiilor telecom in 2011, Malacopol considera ca cel mai probabil vor fi in linie cu cele din 2010.

CEO-ul DCS nu exclude varianta ca preturile de pe piata de telecomunicatii sa se reduca, in functie de evolutia tehnologiei si reducerea costurilor de oferire a acestor servicii.

Pentru 2011, operatorul telecom vizeaza o crestere a veniturilor de minim 10% pentru serviciile de televiziune, o majorare a veniturilor si clientilor de minim 20% pentru serviciile de acces Internet, cat si o crestere de cel putin 3 ori a numarului actual de clienti pentru telefonia fixa.

Grupul DCS, infiintat in 2005 prin fuziunea mai multor companii de cablu, ofera solutii de transmisiuni date si acces Internet, servicii de transmisie analogica si digitala prin cablu a programelor de televiziune si telefonie fixa.