- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Fifa si Sony au explicat cum vor arata meciurile difuzate in premiera in 3D de la Campionatul Mondial de fotbal

08 Apr, 18:12 • Redactia DailyBusiness
Nu va mai trece mult timp pana cand mingea de fotbal "va salta" la tine in sufragerie iar fericirea unui gol te va face sa te ridici de pe canapea si sa te bucuri alaturi de jucatori - Fifa si Sony au anuntat detaliile primei vizionarii 3D a Cupei Mondiale la fotbal - "utilizatorii se vor putea bucura de meciurile de fotbal in confortul propriilor locuinte ca si cum ar fi prezenti pe stadion".
Fifa si Sony au explicat cum vor arata meciurile difuzate in premiera in 3D de la Campionatul Mondial de fotbal

Cu un total de sapte perechi de camere video profesionale HDC care vor asigura capturarea desfasurarii fiecarui moment, actiunea de pe teren va fi surprinsa „intr-o calitate uimitoare 3D”, multumita procesorului de imagine proprietar Sony si camionului de transmisie 3D. Procesarea imaginii va asigura integral realizarea filmarii si a productiei, ajustand automat profunzimea miscarilor de pe teren, pentru o vizualizare 3D optima, de-a lungul Pamantului, promit atat oficialii Sony cat si cei ai Fifa, care subliniaza ca probele initiale pentru transmisie au fost extrem de multumitoare.

Filmarea 3D va fi realizata pe cinci dintre cele 10 stadioane ale Cupei Mondiale FIFA: Soccer City si Ellis Park din Johannesburg, Durban, Cape Town si Port Elizabeth. 25 de meciuri vor fi filmate si transmise in 3D, printre cele mai populare confruntari fiind meciul de deschidere a Cupei, pe 11 iunie, la Soccer City (Africa de Sud vs. Mexic) si finala, de pe 11 iulie, in Johannesburg. Datele tuturor meciurilor ce vor putea fi vizualizate in 3D le puteti afla din imaginea atasata.

„Transmisiunile 3D de la cele 25 de partide vor fi disponibile pe canalele 3D, utilizatorii putandu-se bucura de meciurile de fotbal in confortul propriilor locuinte ca si cum ar fi prezenti pe stadion, cu ajutorul sistemelor home-cinema compatibile 3D”, a declarat Nicolas Ericson, director al FIFA TV. „Sunt bucuros sa anunt primii parteneri oficiali care vor transmite 3D: ESPN in Statele Unite si Sogecable in Spania. In continuare, purtam discutii cu principalii radiodifuzori si vom face anunturi noi in cel mai scurt timp”, a adaugat Nicolas Ericson.

In Romania nu exista in prezent nimic oficial care sa ateste faptul ca meciurile vor putea fi vizualizate in imagini tridimensionale, au spus reprezentanti ai Sony Romania. Pentru acest lucru este nevoie ca o televiziune locala sa cumpere drepturile de transmitere a meciurilor in 3D.
[img=644]Lista meciurilor ce urmeaza a fi transmise in 3D[/img]
La finalul competitiei, filmul oficial al Cupei Mondiale Fifa 3D va putea fi achizitionat pe Blu-ray-uri si vizualizat pe televizoarele ce suporta acest format.

In plus, la Cupa Mondiala va fi lansat si primul proiect public de vizionare 3D, ca urmare a demersurilor FIFA si Sony de a impartasi experienta 3D cu cat mai multi fani ai fotbalului. Astfel opt partide vor fi difuzate live in salile de cinema digital selectate din intreaga lume. Compania elvetiana Aruna Media AG a fost numita de FIFA sa administreze drepturile exclusive de difuzare a transmisiunile 3D de la partidele de fotbal in salile de cinema. Aruna va difuza live transmisiunile 3D in 26 de state si este in negocieri cu principalele piete din lume. Romania nu este inclusa printre acestea.

Hiroko Saito, Deputy General Manager of Global Sponsorships, Sony Corporation, promite ca editia din 2010 a Cupei Mondiale in 3D „va fi o experienta de vizualizare cu totul exceptionala”.

DailyBusiness.ro incurajeaza pe toti cititorii ce vor sa comenteze asupra meciurilor in 3D sa isi spuna parerea pe pagina de Facebook a publicatiei sau pe site