- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Teszari vrea sa-si rasplateasca angajatii cu actiuni la RCS&RDS

26 Apr, 14:45 • Redactia DailyBusiness
Actionarii RCS&RDS ar putea aproba la finele lunii mai acordarea de actiuni proprii catre angajati, se arata intr-un anunt al operatorului telecom controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari.
Teszari vrea sa-si rasplateasca angajatii cu actiuni la RCS&RDS

In Adunarea Generala Extraordinara programata pe 25 mai, actionarii RCS&RDS vor decide asupra „acordarii unor avantaje sub forma dreptului stock option plan”, se mentioneaza intr-un anunt al companiei publicat in Monitorul Oficial.

Planul include si dobandirea unui procent din actiunile companiei in vederea alocarii acestora catre anumiti salariati, directori sau reprezentanti ai societatilor din grupul RCS&RDS.

Programul de tip stock option plan permite angajatilor sa cumpere un anumit numar de actiuni pentru o perioada de timp determinata.

De asemenea, pe 26 mai, actionarii firmei RCS Management vor decide asupra contractarii unui credit de pana la 40 milioane euro si dobandirii de catre societate a unor actiuni proprii.

Compania RCS&RDS SA a incheiat anul 2009 cu un profit de aproape 212 milioane lei si o cifra de afaceri de 1,66 miliarde lei.

In 2009, operatorul telecom numara 6.350 de angajati.

RCS&RDS este lider pe piata serviciilor de retransmisie a programelor TV, pe care le furnizeaza in 42% dintre gospodariile care utilizeaza acest tip de servicii, iar in cazul in care va achizitiona UPC, asa cum s-a vehiculat, va ajunge la o cota de 58%.

Urmatorul jucator pe aceasta piata este UPC, care controleaza 16%, urmat de Romtelecom – Dolce cu o cota de piata de 15%, se arata intr-un studiu realizat de Gallup pentru Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii (ANCOM).