LIFESTYLE

Care sunt orasele cu cea mai buna calitate a vietii

29 noiembrie 2011, ora 13:49 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
copyright - Kreitner#4BF646.jpg
Viena a fost desemnata pentru a treia oara consecutiv orasul cu cea mai buna calitate a vietii din lume, potrivit sondajului realizat de compania internationala de consultanta Mercer.

Capitala Austriei este urmata in acest clasament de orasul elvetian Zurich, iar pe locul al treilea se pozitioneaza orasul Auckland din Noua Zeelanda.

Primele 10 locuri ale clasamentului sunt dominate de orase europene. Astfel, locul al patrulea este ocupat de Munchen (Germania), pe locul al cincelea se afla, la egalitate, orasele Dusseldorf (Germania) si Vancouver (Canada), urmate de Frankfurt (Germania), Geneva (Elvetia), iar pe locul al noualea, tot la egalitate, se claseaza Berna (Elvetia) si Copenhaga (Danemarca).

Ultimul loc al clasamentului este ocupat de Bagdad.S-a realizat si un clasament pe baza criteriului securitatii individuale. Luxemburgul ocupa la aceasta categorie prima pozitie a podiumului. Locul al doilea este ocupat, la egalitate, de Berna, Helsinki si Zurich, fiind urmate, pe pozitia a cincea, de Viena. Bagdadul este si la aceasta categorie ultimul clasat.

Clasamentul cuprinde 221 de orase din intreaga lume. Sondajul este alcatuit pe baza opiniilor persoanelor expatriate, luandu-se in calcul 39 de criterii, printre care climatul politic, social si economic, serviciile de ingrijire medicala, posibilitatile de formare profesionala, infrastructura, reteaua de transport public, serviciile de distributie a energiei electrice si a apei, oferta de petrecere a timpului liber etc.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 18 Aprilie 2021, 04:54
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter