- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

O mare editura britanica cere insolventa Rao

31 Jan, 13:45 • traian.badulescu
Britanicii de la Thames & Hudson, una dintre cele mai mari edituri de enciclopedii din lume, cer insolventa jucatorului local Rao.
O mare editura britanica cere insolventa Rao

Dosarul prin care Thames & Hudson solicita insolventa editurii autohtone a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti pe 30 ianuarie si are ca prim termen de judecata data de 27 aprilie 2012.

Britanicii sunt reprezentanti in acest dosar de Coface Romania, unul dintre cei mai mari recuperatori de creante de pe piata locala.

„Nu vom face niciun fel de comentariu referitor la aceasta situatie si va asiguram ca aceasta stare de fapt nu se va prelungi, in scurt timp vom relozva aceasta problema pe cale amiabila”, au spus pentru DailyBusiness.ro reprezentantii editurii Rao.

Fondat in 1993, Grupul Editorial Rao este orientat in principal spre publicarea de traduceri. Editura Enciclopedica Rao are in portofoliu mai multe colectii pentru copii si adolescenti precum Enciclopedia pentru prichindei, Enciclopedia pentru copii, Prima mea enciclopedie Larousse, Lumea stiintei, Ce si cum, Intrebari si raspunsuri.
 
De asemenea, pentru cei mari ofera carti practice (gradinarit, medicina, management, retete culinare), de cultura generala (istorie, religie, arta) si de hobby si divertisment. Cele mai multe dintre aceste enciclopedii ilustrate sunt realizate in coproductie cu mari edituri din Europa si din Statele Unite.

Thames & Hudson este o editura de carti ilustrate despre arta, arhitectura, design si cultura vizuala. Cu sediul in Londra, aceasta are o companie sora in New York si filiale in Melbourne, Singapore si Hong Kong.  Editura reprezinta un business de familie inca de la infiintarea sa in 1949.