MEDIA & MARKETING

Cazul Huidu: CNA cere posturilor TV sa inceteze exploatarea traumei unor oameni

18 octombrie 2011, ora 15:48 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
huidu.jpg
CNA face un apel la televiziuni sa inceteze "exploatarea traumei psihice a unor oameni" si "imixtiunea in viata privata" a unor persoane, in emisiunile de stiri si dezbatere difuzate ca urmare a accidentului rutier de duminica in care a fost implicat Serban Huidu si care s-a soldat cu trei decese.

La sedinta de marti a CNA au fost prezenti reprezentanti ai televiziunilor Antena 1, Antena 3, Kanal D, National TV, OTV, Pro TV, Prima TV, Realitatea TV.

Potrivit Narcisei Iorga, membru CNA, in emisiunile de stiri si dezbatere in care a fost prezentat acest caz, televiziunile au incalcat si continua sa incalce cel putin trei articole din Codul de reglementare a continutului audiovizual, referitor la dreptul la viata privata si demnitate in cazuri specifice de accidente, traume psihice, dezvaluirea unor date cu privire la starea de sanatate sau imagini ale persoanelor aflate in unitati de tratament.

"Consider ca televiziunile care difuzeaza imagini in continuu, in bucla, cu Serban Huidu, cu familia sa, cu locul accidentului incalca aceste dispozitii legale", a spus Narcisa Iorga. Ea a precizat ca si "Serban Huidu are dreptul la propria imagine" si "la protejarea vietii de familie in situatii deosebite, cum este acest accident".Astfel, Iorga a facut un apel la reprezentantii televiziunilor "sa inceteze aceasta imixtiune in viata privata". "Televiziunile trebuie sa incerce sa nu trateze acest caz in mod diferit de altele", a spus Narcisa Iorga, precizand ca, de dimineata, posturile TV au difuzat stiri despre un alt accident rutier, soldat cu patru morti, fara a prezenta imagini de la locul accidentului sau imagini care sa exploateze suferinta oamenilor implicati in respectivul accident.

Ea a mai spus ca, in cazul accidentului in care a fost implicat Serban Huidu, "s-a depasit de mult statutul unei stiri". "S-a intrat cu bocancii in viata unui om. Daca e vinovat, va raspunde in fata legii", a mai spus aceasta.

"Cred ca se depaseste orice limita (...) Nu se explica in niciun fel atitudinea unor posturi de televiziune sau apetitul lor in a difuza imagini non-stop cu o persoana aflata intr-o trauma psihica ca urmare a producerii unui accident, in a difuza imagini cu persoane aflate pe targa sau pe scaunul cu rotile cand sunt duse la spital. Este inadmisibil", a mai spus Narcisa Iorga, citata de Mediafax.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 15 August 2020, 16:27
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter