MEDIA & MARKETING

Prima mare televiziune care isi cere insolventa: Realitatea ingenuncheata de datorii

05 septembrie 2011, ora 11:59, autor(i): Andreea Stefan   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
realitatea.jpg
Realitatea Media isi cere insolventa dupa ce anul trecut a inregistrat o pierdere de peste 86,2 milioane de lei, in scadere cu aproape 48% fata de 2009.

Tot anul trecut, Realitatea Media si-a redus numarul de salariati de la 1.026, cati inregistra in 2009, la 796 de persoane angajate.

De asemenea, in 2010, cifra de afaceri a companiei a scazut de la peste 127 de milioane de lei, cat inregistra in 2009, la peste 97,4 milioane de lei.

In luna aprilie a acestui an, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu i-a vandut lui Elan Schwartzenberg 92% din actiunile Realitatea Media.In prezent insa, potrivit datelor Registrului Comertului, Realitatea Media este detinuta in proportie de peste 86,5% de o companie de inregistrata in Cipru, respectiv Bluelink Comunicazione Limited.

De asemenea, printre actionari se mai numara si Liviu Luca, Cristian Toroipain, Gheorghe Luha sau companiile Global Video Media si Sindicatul National Petrom Energie.

Pe site-ul Tribunalului Bucuresti exista de la inceputul anului inca 6 dosare in care diversi creditori au solicitat insolventa Realitatea Media SA.

Intre timp, unii creditori ca Earth Television Network, Media Image Group si Sports News Television si-au retras plangerile.

Procesele intentante de firma de paza PSV Trust Security si distribuitorul de echipamente de televiziune Marbo Trade au ca prim termen de judecata datele de 5 octombrie, respectiv 22 noiembrie.

Primul termen de judecata in dosarul in care Realitatea Media isi cere singura insolventa este de 7 septembrie.

Procedura de insolventa nu presupune neaparat intrarea in faliment.

O serie de companii mari din Romania au intrat in aceasta procedura, in speranta unei reorganizari, pentru a evita falimentul. Printre acestea se numara Flanco, Leonardo, Diverta si Astra Vagoane Arad.

Contactati de DailyBusiness.ro, reprezentantii Realitatea Media nu au oferit niciun comentariu legat de aceasta situatie pana la ora publicarii stirii.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
bogdan a spus:
05/09/2011 15:30
De la 1026 au ramas doar 796 de angajati toti specializati pe dezinformarea populatiei ! Asteapta sa vina uslasii la putere ca sa le dea contracte cu statul si sa vedeti voi cum in 12 luni iese i-realitatea din insolventa si trece pe plus...
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 24 Mai 2022, 02:08
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter