- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

RCS&RDS a scos TMCTV si Telesport din grila TV, fara a instiinta posturile si clientii

14 Jul, 17:30 • Redactia DailyBusiness
Oficialii posturilor de televiziune The Money Channel (TCM) si Telesport acuza compania de televiziune prin cablu RCS&RDS ca nu au fost informati cu privire la excluderea din grila de programe, cu toate ca detin contracte de distributie in vigoare. Cele doua posturi au fost inlocuite cu postul de sport GSP TV.
RCS&RDS a scos TMCTV si Telesport din grila TV, fara a instiinta posturile si clientii

Lucian Sarb, directorul The Money Channel, a declarat, luni, ca a aflat de decizie de la mai multi telespectatori, abonati la compania de cablu, care au sunat sambata la redactia postului TV pentru a reclama faptul ca nu il mai pot receptiona si ca pe frecventa acestuia ar fi aparut GSP TV. Si pe site-ul The Money Channel au aparut mesaje de la telespectatori care reclamau acelasi lucru.

„Aceasta decizie ma surprinde intr-un mod neplacut si dincolo de toate afecteaza accesul oamenilor la stiri despre afaceri, in conditiile in care The Money Channel este singurul program de business de pe piata romaneasca”, a declarat Sarb.

„Am auzit sambata ca am fost scosi din grila. La sfarsitul lunii mai, am primit o scrisoare prin care ni se solicita ca in termen de 30 de zile sa ne intalnim pentru a renegocia contractul. Acest lucru ni s-a parut prematur avand in vedere ca meciurile Ligii incep tocmai pe 26 iulie. Au scos Telesport pentru a baga GSP TV”, a spus Horatiu Nicolau, directorul general al Telesport.

Directorii TCM si Telesport au declarat ca in prezent se afla in discutii cu operatorul de cablu, iar in cazul in care nu se va ajunge la o decizie de comun acord, cele doua posturi ar putea da in judecata compania de cablu.

RCS&RDS nu au comentat, pentru moment, declaratiile si decizia luata in cazul excluderii din grila a celor doua posturile de televiziune. Pe de alta parte, surse din piata spun ca decizia vine in contextul scandalului declansat in jurul drepturilor de televizare a partidelor din Liga 1, castigate de Intact (Antena 1, 3 etc.) si RCS&RDS in dauna celor de la Realitatea Catavencu, din care fac parte cele doua posturi TV.

GSP TV, un post de televiziune infiintat de trustul Intact, ar urma sa transmita, de pe 25 iulie, meciurile din campionatul national de fotbal, societatile de televiziune prin cablu urmand sa preia patru partide simultane, in functie de gradul de interes al acestora.

RCS&RDS este unul dintre cei mai importanti furnizori de televiziune de pe piata est-europeana, de serviciile careia beneficiaza peste 1.200.000 de utilizatori din Romania, Slovacia si Ungaria.