MEDIA & MARKETING

Schwartzenberg: Lucrurile vor intra in normal la Money Channel. Freciu, varianta pentru management

09 august 2011, ora 14:40 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Elan-Schwartzenberg.jpg
Elan Schwartzenberg a declarat marti ca lucrurile "vor intra in normal" la The Money Channel miercuri, dupa o discutie cu Sorin Freciu, care ar putea sa preia managementul televiziunii de business, dupa ce Dragos Nedelcu s-a retras atat de la postul TV, cat si din CA al Realitatea Media, informeaza Mediafax.


Managementul The Money Channel, televiziunea de business din cadrul trustului Realitatea Media, ar fi trebuit sa fie preluat la 1 iunie de compania Media Advertising & Sales, administrata de Dragos Nedelcu si Sorin Freciu, dupa ce postul TV a iesit din contractul de management cu Asesoft, potrivit unui comunicat de presa din 6 mai. La momentul respectiv, Sorin Freciu a declarat ca "Exista aceasta intelegere ca noi sa administram The Money Channel, fara a exista un acord privind proprietatea".

Totusi, pana in acest moment, procesul de preluare a managementului televiziunii The Money Channel de catre compania Media Advertising & Sales nu s-a concretizat, iar luni, 8 august, Dragos Nedelcu a anuntat ca se retrage atat de la The Money Channel, cat si din Consiliul de Administratie al Realitatea Media, unde era vicepresedinte. Totodata, reportervirtual.ro a scris ca angajatii televiziunii ameninta cu greva, reclamand ca nu si-au primit salariile pentru luna iunie.

"Eu nu as fi avut capacitatea financiara sa duc postul in zona in care investitia mea ar fi putut sa faca profit", a declarat pentru Mediafax Dragos Nedelcu. "Eu cred ca este o decizie corecta", a mai spus acccesta, explicand hotararea de a se retrage atat de la The Money Channel, cat si din CA al Realitatea Media.Potrivit lui Dragos Nedelcu, The Money Channel are nevoie de o infuzie importanta de capital pentru a ajunge aproape de pragul de rentabilitate.

"Eu nu am fost niciodata manager la The Money Channel. Trebuia sa fiu de la semnarea contractului, care insa nu s-a semnat", a spus Dragos Nedelcu. Totodata, el spune ca este convins ca va fi gasita "o solutie" pentru The Money Channel.

Pe de alta parte, Elan Schwartzenberg, proprietarul trustului Realitatea Media, a declarat, marti, pentru ca despartirea totala de Dragos Nedelcu a grupului Realitatea Media vine ca urmare a faptului ca acesta nu a reusit sa plateasca salariile angajatilor televiziunii de business.

"Doresc sa multumesc domnului Dragos Nedelcu pentru toata activitatea domniei sale in cadrul grupului Realitatea; din pacate, trebuie sa confirm despartirea totala a domniei sale de grupul nostru; vineri am convenit de comun acord ca, daca pana luni salariile nu sunt platite in Money Channel, luni, domnia sa se retrage de la managementul Money Channel, cat si din Consiliul de Administratie de la Realitatea Media", a spus Elan Schwartzenberg.

Totodata, Schwartzenberg a precizat ca Sorin Freciu ar putea sa preia managementul televiziunii de business The Money Channel, unde lucrurile vor intra in normal.

"Maine, miercuri, urmeaza sa ma intalnesc cu domnul Sorin Freciu pentru a clarifica daca domnia sa are sau nu capacitatea de a plati salariile in Money Channel (domnul Sorin Freciu nu mai activeaza in board-ul Realitatea Media) si incapacitatea de a plati salariile la Money Channel ar insemna automat desprinderea si retragerea domniei sale din Money Channel. Dupa discutia de maine cu domnul Sorin Freciu, lucrurile vor intra in normal, indiferent de solutia aleasa. Voi reveni cu detalii dupa intalnire", a mai spus Elan Schwartzenberg.

Pe de alta parte, Sorin Freciu a declarat, marti, ca discuta cu un investitor pentru The Money Channel si, in functie de aceste discutii, va decide daca va prelua sau nu managementul televiziunii de business. "Daca eu reusesc sa ajung la un acord cu un investitor, atunci maine o sa putem sa semnam actele sa mergem mai departe", a spus Sorin Freciu.
Sorin Freciu a fost presedinte al Consiliului de Administratie al Realitatea Media. Pe 24 iunie, el a declarat ca si-a dat demisia din aceasta functie.

Pe 2 august, Elan Schwartzenberg a declarat ca nu se simte "confortabil" cu blocajele financiare de la The Money Channel si ca i-a atentionat pe Dragos Nedelcu si pe Sebastian Ghita ca, daca nu depasesc problemele din The Money Channel si Realitatea Media, se va implica personal in management.

Pe de alta parte, Sebastian Ghita a declarat la momentul respectiv ca Asesoft nu se mai ocupa de managementul The Money Channel. "Noi am renuntat la aceasta componenta. Nu cred ca a preluat-o cineva".
Tot atunci, Dragos Nedelcu a declarat ca blocajele financiare de la The Money Channel "tin strict de performanta financiara a postului". "Din nefericire, in ultimele patru luni, veniturile televiziunii au scazut semnificativ, motiv pentru care salariile lunii mai au fost platite intr-un procent de 50% din veniturile televiziunii, iar restul printr-o finantare a domnului Sorin Freciu si a mea. Salariile pe luna iunie au intarziat cu doua saptamani din motive care tin strict de nesemnarea contractului de management", a explicat atunci Dragos Nedelcu.

Sebastian Ghita, care controleaza grupul de firme Asesoft, a preluat in octombrie 2010 managementul societatii Realitatea Media, care detine licentele audiovizuale pentru televiziunile Realitatea TV si The Money Channel, dar si pentru posturile de radio Realitatea FM si Guerrilla. Compania Asesoft a anuntat atunci ca intentioneaza sa faca o investitie de 75 de milioane de euro in urmatorii cinci ani in grupul controlat la momentul respectiv de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.

Dupa mai multe luni de conflicte intre Sorin Ovidiu Vintu si Sebastian Ghita, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anuntat, pe 29 aprilie, ca a cumparat 91% din actiunile la Bluelink Comunicazione, actionarul majoritar al Realitatea Media, omul de afaceri detinand in prezent 82% din grupul media. Ulterior, copiii lui Sorin Ovidiu Vintu au anuntat intr-o conferinta de presa ca tatal lor nu mai este asociat in niciun fel in aceasta afacere.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 08 Decembrie 2021, 05:47
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter