- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Cum a ajuns Bobby Voicu, la 29 de ani, primul manager Yahoo in Romania

06 May, 11:25 • emanuel.ceciu
Blogger-ul Bobby Voicu a povestit pentru DailyBusiness ca si-a amanat excursia programata in jurul lumii in momentul in care, in februarie, a primit un mail de la Yahoo prin care era anuntat de posibilitatea de a reprezenta compania in Romania.
Cum a ajuns Bobby Voicu, la 29 de ani, primul manager Yahoo in Romania

„Primul contact cu cei de la Yahoo a fost prin e-mail, la jumatatea lunii februarie. Am recunoscut semnatura lor, insa consideram ca au trimis acelasi mail catre inca 100 de oameni asa ca nu imi puneam prea multe sperante. Numarul acestora a fost insa mai mic si, dupa doua intalniri directe cu doi manageri ai companiei americane, am ajuns primul manager Yahoo din Romania”, a declarat Bobby Voicu. Acesta a precizat ca ultimul interviu a avut loc chiar in Romania.

Voicu va indeplini functia de Yahoo community manager, principala lui responsabilitate fiind sa „culeaga” informatii din online si sa fie o interfata intre utilizatorii Yahoo din Romania si dezvoltatorii de servicii ai corporatiei americane.

[quote=Bobby Voicu, Yahoo community manager, Romania]Mi-am amanat excursia in jurul lumii ca sa discut cu Yahoo[/quote]
„Nu ma voi ocupa direct de publicitatea online. Resellerul pentru aceste servicii este agentia de publicitate online Mediacafe”, a mai spus Voicu.

Bobby Voicu are 29 de ani, fiind cunoscut in special ca unul dintre primii bloggeri romani profesionisti. Detine mai multe bloguri, atat in limba romana cat si in engleza.

Bobby Voicu a semnat un contract cu Yahoo pe o perioada de un an, cu clauza de prelungire, a mai declarat acesta pentru DailyBusiness.

[quote=Bobby Voicu, Yahoo community manager, Romania]Cred ca am fost contactat de cei de la Yahoo tocmai datorita experientei mele ca blogger, datorita numarului mare de oameni pe care ii cunosc in online-ul autohton. Am facut destule lucruri pentru comunitatea bloggerilor din Romania[/quote]

De la anul, reprezentanta Yahoo in Romania

Bobby Voicu se va intalni luna aceasta, la Paris, cu manageri ai Yahoo pentru a stabili exact strategia companiei americane in Romania. Voicu este de parere ca de la anul, Yahoo va deschide o reprezentanta locala.

„Nu am foarte multe date despre planurile Yahoo de aici dar consider ca de la anul Yahoo va avea reprezentanta locala in Romania. In mod aproape sigur nu va fi centru de cercetare si, tot sigur, vor fi angajati putini oameni”, a precizat Voicu.

Acesta a mai spus ca activitatile Yahoo nu vor fi perturbate de prezenta Google in Romania.

„Google isi vede de treaba, noi de asemenea. Nu o sa ne intersectam cu ei, cel putin nu in primele faze”, a mai spus Voicu.

Acesta a precizat ca Yahoo are o pozitie foarte buna in Romania, cu milioane de utilizatori ai serviciului de e-mail sau instant messeging . „Trebuia sa existe cel putin un om care sa monitorizeze comunitatea si sa raporteze activitatile de aici”, a mai spus Bobby Voicu.

Resurse suplimentare
Mai multe despre proiectele independente ale lui Bobby Voicu
Unde voia Bobby Voicu sa calatoreasca inainte sa il caute Yahoo
– Informatia despre numirea lui Voicu a fost publicata in premiera de Victor Kapra, jurnalist la zf.ro si blogger.