- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Castel in Manhattan sau buncar-SPA in Caraibe? Cele mai neobisnuite case de vanzare (Foto)

15 Apr, 10:07 • Redactia DailyBusiness
Pentru cei care isi doresc o locuinta originala, sunt destule oferte atractive pe piata, in toate colturile lumii. Preferintele celor care le-au construit tin de romantism, de amintirile din tara natala, de pasiuni sau chiar de anumite fobii. Vezi mai jos o selectie a acestora, realizata de The Telegraph.
Castel in Manhattan sau buncar-SPA in Caraibe? Cele mai neobisnuite case de vanzare (Foto)

[img=2887][/img] Castelul din Manhattan, 2,1 milioane euro
SUA, New York
Cand vine vorba de proprietati excentrice, un castel in Manhattan este in varful listei. A fost construit pentru proprietarul unei flote maritime, probabil pentru a-i aminti acestuia de castelul familiei sale din Croatia. Versiunea americana are 5 dormitoare, 4 bai, un turn de 2 etaje si o terasa. Poti deschide usa principala cu ajutorul Iphone-ului, din oricare loc al casei.

[img=2883][/img] Buncarul-SPA, 460.000 euro
Insulele Caraibe, Barbados
In interiorul acestui tub se afla doua dormitoare, iar in partea principala a casei sunt inca doua. Printre atractiile casei se afla o gradina cufundata, o piscina spa, un adapost impotriva uraganelor, un sistem automat de irigare si un depozit sub pamant. Casa se afla la doar 5 minute de plaja cu nisip alb a insulei.

[img=2882][/img]
Turnul modern de secol 16
, 935.000 euro
Franta, Provence
De afara, acesta este un turn excentric de secol 16, cu 3 dormitoare. Dar dinauntru este si mai neobisnuit: Tavanul acoperit de grinzi si podeaua de teracota contrasteaza cu tehnologie moderna pentru incalzire, instalata sub pardoseala. Proprietatea vine la pachet cu o livada mare de maslini, o gradina si o priveliste magnifica asupra regiunii Luberon.

[img=2884][/img] Ferma-camping, 1,7 mil. euro
Africa de Sud
Cu acesti bani poti cumpara o ferma de animale de 1.460 de hectare si 13 case. Cateva sunt supranumite corturi de lux, in timp ce altele sunt bordeiele lucratorilor, transformate in casute. Doar doua dintre case sunt construite in mod traditional. Insa, atentie! Agentul imobiliar vorbeste in anunt despre “potential foarte mare”, ceea ce poate insemna ca sunt necesare lucrari de renovare.

[img=2885][/img] Vila de croaziera, 1 mil. euro
Canada, Noua Scotie
Aceasta casa are o suprafata de 560 metri patrati si 5 dormitoare. Designul ei este inspirat dintr-o nava de croaziera, cu intentia de a si parea asa, mai ales ca locuinta se afla pe un istm inconjurat de apa. Pentru a fi si mai autentica, vila este prevazuta cu un „turn cu far”. Dotarile neobisnuite includ si pardoseaua de portelan.

[img=2886][/img] Casa-manastire, 9,7 milioane euro
Elvetia, Geneva
E o manastire? Sau poate un depozit? Nu, e o resedinta cu 4 apartamente, construita pe raul Ron, cu priveliste asupra lacului Geneva. Este decorata traditional in interior, insa proprietatea are doar o singura camera dedicata receptiilor.

Vezi aici si alte case neobisnuite scoase la vanzare.