- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Catedrala Mantuirii Neamului va schimba definitiv aspectul centrului Bucurestiului. In bine sau nu ?

13 Feb, 11:08 • Redactia DailyBusiness
In urma cu doar cateva zile au demarat lucrarile la fundatia celui mai mare lacas ortodox din Romania, Catedrala Mantuirii Neamului. Constructia, amplasata chiar in curtea Palatului Parlamentului, va avea dimensiuni impresionante. De exemplu, catedrala va depasi, in inaltime, Casa Poporului!
Catedrala Mantuirii Neamului va schimba definitiv aspectul centrului Bucurestiului. In bine sau nu ?

Constructia gigantica din curtea Casei Poporului, o alta cladire de Cartea Recordurilor din Bucuresti, va schimba definitiv, in momentul in care va fi finalizata, aspectul architectonic al zonei aflate in chiar inima Bucurestiului.
Conform proiectului, catedrala va avea 100 de metri inaltime, cu aproximativ 20 de metri mai mult decat Palatul Parlamentului, in vecinatatea careia se afla, iar pentru ridicarea ei se vor folosi 103.000 de metri cubi de beton.
Potrivit proiectantului, arhitectul Constantin Amaiei, catedrala va fi gata in proportie de 30% pana la sfarsitul anului si ar putea fi finalizata in trei ani. Celelalte patru corpuri din ansamblu, un parc si doua parcari ar trebui sa fie terminate in maximum cinci ani, relateaza Adevarul

Cititi si analiza DailyBusiness.ro intitulata Catedrala Neamului, o afacere de 400 mil. euro pentru cunoscatori