- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Colliers: Stocul de locuinte noi din nordul Capitalei creste cu 60% in 2008

08 Feb, 12:30 • Redactia DailyBusiness
Stocul de locuinte noi anuntate pentru zona de nord a Capitalei va creste in 2008 cu circa 60%, pana la aprozimativ 26.600, au declarat analistii imobiliari ai companiei de consultanta imobiliara Colliers International.
Colliers: Stocul de locuinte noi din nordul Capitalei creste cu 60% in 2008

Pe segmentul rezidential din zona de nord exista 25 de proiecte lansate, totalizand aproape 16.600 de unitati. Pentru anul 2008, se anunta inca 8 proiecte cu 10.000 de unitati in total, au precizat analistii Colliers.

Zona Odai va fi o zona rezidentiala, potrivit prevederilor Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Aici sunt in pregatire cel putin 5 proiecte rezidentiale, avand fiecare intre 80 si 350 apartamente, totalizand peste 1.200 de apartamente, au adaugat consultantii Colliers.

Potrivit analizelor diviziei rezidentiale a Colliers, nordul Bucurestiului este zona cu cel mai accentuat caracter de dezvoltare pana in prezent.

In aceasta zona, mai multe proiecte imobiliare sunt deja in dezvoltare sau au fost anuntate pentru urmatorii ani, iar autoritatile au anuntat imbunatatirea infrastructurii.

In zona de nord exista in prezent 295.000 mp de spatii de birouri si alti 461.300 mp sunt anuntati in cladiri viitoare.

Zona Odai are un foarte mare potential de crestere si se bucura de un interes din ce in ce mai ridicat din partea dezvoltatorilor, au precizat analistii Colliers.

Din 2004 pana in prezent pretul unui metru patrat de teren din aceasta zona z crescut de pana la 20 de ori, situandu-se in prezent, in medie, la circa 475 euro, au adaugat reprezentantii Colliers.

Intreaga zona are o suprafata de aproape 100 ha, aproape toate parcelele de teren fiind deja vandute, fie in scopul unor viitoare dezvoltari imobiliare, fie in scop pur speculativ datorita acestor cresteri spectaculoase de pret.

In ceea ce priveste infrastructura, au fost anuntate numeroase proiecte, atat pentru zona de nord in general, cat si pentru aceasta arie, in mod specific.

In prezent, toate pasajele dintre Baneasa si Otopeni sunt in functiune.

Lucrarile de largire la sase benzi a drumului national DN1 sunt in desfasurare. In plus, partea de nord a centurii Bucurestiului va fi largita la patru benzi de circulatie si va fi finalizata – potrivit planurilor – in termen de doi ani. Centura va face legatura intre DN1 Bucuresti – Ploiesti, Autostrada Bucuresti – Pitesti si Autostrada Soarelui.

Acest tronson are o lungime de 52 de kilometri, iar de lucrarile de constructie se vor ocupa trei companii. Autoritatile au aprobat deja indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea tronsoanelor de centura din partea de est si de vest si spera ca in 4 ani, intreaga sosea de centura a Capitalei sa fie finalizata.

In plus, PUZ-ul zonei Odai prevede construirea unui drum de doua benzi pe sens, care sa faca legatura intre Odai si Jandarmeriei, astfel ca accesul in ansamblu va fi posibil si din aceasta parte. Principala cale de acces, Drumul Argatului, va avea doua benzi pe sens.

Divizia rezidentiala a Colliers are in portofoliul sau un proiect situat in aceasta zona – FeliCity Residentials.

Complexul rezidential se afla la 250 metri de padurea Baneasa, avand acces din Drumul Argatului. Cu un regim de inaltime de P+2+Mansarda pentru prima faza si P+4+Mansarda pentru urmatoarele faze, FeliCity va cuprinde in primele 3 faze de dezvoltare 536 apartamente, imbogatite de facilitati precum spatii verzi, gradinita si locuri de joaca pentru copii, supermarket, farmacie, cafenea, terenuri de sport si securitate.