- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Cometex a inaugurat un mini-centru comercial in Brasov, cu 6 mil. euro

11 Dec, 12:57 • Redactia DailyBusiness
Cometex, compania de real estate a grupului Altex, a inaugurat joi un mini-centru comercial in Brasov, dupa o investitie de peste 6 milioane euro, relateaza NewsIn.
Cometex a inaugurat un mini-centru comercial in Brasov, cu 6 mil. euro

Noul centru comercial este localizat in partea de nord-vest a Brasovului, iar chiriasii sunt retailerul Altex (care ocupa peste 2.000 de metri patrati), Piritex – companie ce pune la dispozitie sisteme complete de pardoseli pentru amenajarea casei si biroului si Staer, operator local de mobila si accesorii.

Complexul este dezvoltat pe un teren de 7.750 mp, constructia fiind structurata pe doua nivele (parter si etaj), cu o suprafata totala de aproximativ 8.700 mp, dintre care aproximativ 7.500 mp cu destinatie comerciala. Centrul comercial beneficiaza si de o zona de parcare exterioara cu capacitatea de peste 120 de autoturisme.

Constructia centrului comercial a demarat in noiembrie 2007, iar finantarea a fost asigurata partial de societatea dezvoltatoare si completata prin contractarea unui credit de la Raiffeisen Bank.

Cel mai important proiect dezvoltat de Cometex este centrul comercial Aurora Shopping Mall – inaugurat la sfarsitul lunii noiembrie 2008 in Buzau si care a presupus o investitie de peste 25 milioane euro, din care 3,4 milioane euro reprezinta contravaloarea terenului.

Cometex, compania de real estate a grupului Altex, a fost achizitionata in urma unei oferte publice de preluare, incheiata in mai 2005 cu o licitatie care a avut loc la sediul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM). In prezent, Cometex gestioneaza un portofoliu de proiecte de real-estate in orase precum Suceava, Falticeni. Strategia pentru 2009 vizeaza dezvoltarea unor proiecte greendfield in orasele Timisoara si Arad.