- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

FT: Adevaratele scaderi ale preturilor locuintelor din Europa \”periferica\” abia urmeaza

06 Sep, 10:26 • Redactia DailyBusiness
Editorialistul Wolfgang Munchau scrie pentru Financial Times ca daca ar fi sa presupunem o traiectorie stabila pentru preturile caselor din "periferia" Europei, atunci singura concluzie este ca adevarate scaderi abia urmeaza.
FT: Adevaratele scaderi ale preturilor locuintelor din Europa \periferica\ abia urmeaza

Editorialistul scrie in articolul, a carui tema principala este solvabilitatea economiilor europene, ca in majoritatea tarilor din lume preturile locuintelor au fost stabile pentru perioade de timp extrem de lungi. In SUA, preturile au fost aproximativ acelasi in ultimii 100 de ani, iar in Germania nu au mai crescut din 1950.

Realitatile imobiliare ale acestei zone din Europa au fost considerate relevante de Munchau in discursul sau despre solvabilitatea economica, in contextul in care scenariile optimiste au in vedere ca bulele preturilor anumitor active s-au autocorectat deja.

Munchau explica cum aceasta presupunere poate sa nu fie una corecta avand in vedere ca in prezent pe piata imobiliara din SUA se observa o a doua runda de scaderi. In plus, in Europa periferica realitatea este una a profiturilor extreme de reduse si a stocurilor masive nevandute.

Mai multe detalii cititi aici.