- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Isteria insolventelor cuprinde si business-urile imobiliare ale multi-milionarului Hergan

26 Feb, 15:47 • cristina.mihai
La Tribunalul Bucuresti au fost inregistrate cateva cereri de insolventa impotriva unor firme cu activitate in real estate administrate de omul de afaceri Alexander Hergan, unul dintre cei mai importanti investitori de pe piata locala, care a anuntat ca va demara in vara un centru comercial de 80 mil. euro in Capitala.
Isteria insolventelor cuprinde si business-urile imobiliare ale multi-milionarului Hergan

Astfel, si afacerile miliardarului au inceput sa fie afectate de isteria insolventelor de pe piata imobiliara si de constructii, unde aproape saptamanal cate o firma mare din domeniu devine tinta unor cereri de acest tip din partea partenerilor. Averea lui Hergan este estimata la 190 mil. euro.

Saptamana aceasta, firma imobiliara londoneza Bonotel Ltd a cerut insolventa firmelor Office Development, Focsani Investment si Piatra Neamt Development, detinute de Central Eastern European Real Estate, companie membra a grupului Avrig 35, controlat de Hergan.

Potrivit unor ordonante emise de Tribunalul Bucuresti, in toamna anului trecut, cele trei firme trebuiau sa achite catre Bonotel, pentru servicii de consultanta si reprezentare imobiliara, in total, circa 350.000 euro. In datele Tribunalului nu s-a facut nicio precizare daca aceste datorii au fost achitate sau nu, pana in prezent.

Firma Bonotel nu a putut fi contactata de catre DailyBusiness, iar reprezentantii de relatii publice ai Avrig 35 nu au putut face niciun comentariu pana la ora publicarii articolului.

Avrig 35 este dezvoltatorul cladirii de birouri Charles de Gaulle Plaza, din centrul Capitalei. Compania a inceput constructia unui proiect de doua cladiri de birouri, denumit Avrig 7 Business Center, ce totalizeaza 30.000 mp, situat in zona Obor. Totodata, Avrig 35 este in curs de finalizare a unui ansamblu de magazine de sine statatoare in cadrul Iris Shopping Center Titan, printre care se afla Kiabi, Norauto, World Class si Go Sport, prevazute a fi deschise incepand din luna februarie 2010.

Pana in vara, compania vrea sa demareze constructia proiectului comercial Pallady Shopping Center din estul Capitalei, in valoare de peste 80 mil. euro.

Mai multe despre Hergan puteti citi aici.