- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Micii dezvoltatori „accelereaza”: Sute de apartamente in constructie in sudul Capitalei

30 Mar, 14:41 • cristina.mihai
Micii dezvoltatori au gasit o reteta de business pentru un segment rezidential blocat: au cumparat terenuri ieftine in zone periferice dar cu infrastructura buna, (cum ar fi Berceni) si construiesc locuinte pe care le vand la 30-40% sub pretul pietei, dar cu profit.
Micii dezvoltatori accelereaza: Sute de apartamente in constructie in sudul Capitalei

Cum reteta a functionat, micii dezvoltatori, mai mult sau mai putin irelevanti la nivel de piata, au inceput sa accelereze constructiile si au devenit principalii investitori rezidentiali din aceasta perioada. Numai in zona de sud a Capitalei, ei au in constructie sute de locuinte dispuse in mai multe cladiri de dimensiuni mici.

Cine sunt acesti investitori? Un grup de persoane fizice a pus pe piata conceptul Studio Plus, care presupune constructia a 500 de garsoniere in mai multe mici ansambluri rezidentiale. Grupul de investitori a scos pe piata, la inceputul anului, un proiect de garsoniere pe Soseaua Oltenitei, si pana in prezent a vandut jumatate din locuinte.

Aceiasi investitori au mai dezvoltat o cladire pe Soseaua Luica, pe care au vandut-o intregral.

Ei au mai lansat inca doua blocuri cu 100 de garsoniere in zona mall-ului Grand Arena. Pentru cele doua noi imobile, preturile de pornire sunt de aproape 27.000 euro, spune Bogdan Valceanu, unul dintre investitori.

Un alt dezvoltator activ in aceasta perioada in zona este Gama Invest, o companie care a finalizat deja un proiect pe Soseaua Oltenitei si care acum il incepe pe cel de-al doilea.

Metropolitan Residence, un alt ansamblu rezidential amplasat in zona de sud a Capitalei, a vandut 90 din cele 100 de apartamente finalizate. Proiectul va fi extins cu inca 100 de unitati locative, a caror constructie a inceput deja, cu termen de finalizare finalul anului 2011, au oficialii unui portal imobiliar dedicat constructiilor din sud, sudrezidential.ro.