TURISM

9 din 10 români cred că România este o țară sigură pentru a-și petrece vacanța

24 martie 2016, ora 16:24   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Biserica din Zetea si Muntii Fagaras - foto credit Sebastian Vasiu (Sebastiaen).jpg
Românii consideră destinațiile de vacanță interne ca fiind sigure și își propun ca în 2016 să se bucure mai mult de vacanțe în regiuni precum Transilvania, Bucovina sau Delta Dunării, conform unui studiu realizat de portalul de rezervări online HotelGuru.ro.

Aceștia au declarat că vor continua să călătorească în afara țării, însă cu mai multă precauție și atenție asupra securității lor. 

60% dintre respondenți au declarat că își vor petrece vacanța în România

Cele mai populare destinații de vacanță ale anului 2016 sunt satele din Bucovina și Transilvania, unde 32% dintre respondenți au declarat că își vor petrece vacanța, litoralul Mării Negre, pentru care vor opta 29%, Delta Dunării, preferată de 22% dintre respondenți, precum și Valea Prahovei, spre care și-au îndreptat atenția 10% dintre cei chestionați.

Securitatea, un element important în alegerea destinației de vacanțăDeși majoritatea celor 2300 de respondenți a declarat că nu și-a schimbat destinația de vacanță în urma atentatelor teroriste, aproape 60% dintre cei care au răspuns chestionarului HotelGuru.ro au declarat că de acum vor ține cont și de securitatea destinației de vacanță.

Totodată, 9 din 10 români consideră că România este o țară sigură pentru a-și petrece vacanța. În topul încrederii au mai fost enumerate destinații precum Spania, Italia și Grecia, urmate de țări ca Elveția, Portugalia și Austria.

Buget de vacanță: 150 lei/zi in Romania si 500 lei/zi in strainatate

Din studiul realizat de HotelGuru.ro reiese faptul că românii cheltuie, în medie, 150 lei/zi într-o zi de concediu într-o destinație internă, în timp ce bugetul minim de vacanță în străinătate este de 3 ori mai mare și ajunge, în medie, la 150 de euro/zi de persoană.

Cei mai mulți dintre respondenți au declarat că vor călători în cuplu, în familie sau cu prietenii. Doar 5% dintre persoanele care au răspuns chestionarului au declarat că vor călători singuri.

Studiul a fost realizat în perioada 29 februarie - 14 martie 2016, pe un eșantion de 2.300 de persoane care au răspuns online printr-un formular pe site-ul https://hotelguru.ro/
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Emanuel Stefanescu a spus:
04/04/2016 15:28
Romania este o tara foarte frumoasa si merita vizitata din plin!
Pe www.haisitu.ro au oferte bune la vacante in Romania.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 24 Septembrie 2020, 01:02
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter