- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Basescu: Delta Dunarii va fi promovata turistic abia din acest an

23 Apr, 13:01 • Redactia DailyBusiness
Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca Delta si Dunarea vor face cu siguranta obiectul unei promovari din punct de vedere turistic in acest an, precizand ca pana la reinfiintarea, la sfarsitul lui 2008, a Ministerului Turismului, Romania nu a promovat foarte mult aceste zone, relateaza NewsIn.
Basescu: Delta Dunarii va fi promovata turistic abia din acest an

„Din pacate, pana anul acesta s-a facut foarte putin pentru promovarea Deltei ca obiectiv turistic”, a afirmat Traian Basescu, dupa o intalnire cu Printul Albert al II-lea de Monaco.

„Incepand din decembrie 2008 s-a infiintat un Minister al Turismului care are ca principal obiectiv promovarea valorilor turistice ale Romaniei. Sigur, in aceste valori nu intra infrastructura rutiera, inca slaba, dar obiectivele turistice cum ar fi Delta Dunarii si Dunarea in ansamblu vor face cu certitudine obiectul unei promovari in acest an”, a mai spus presedintele.

Alteta Sa Printul Albert al II-lea de Monaco efectueaza, in perioada 23-24 aprilie, o vizita oficiala in Romania, la invitatia presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

In programul Printului Albert este inclusa si o deplasare in Delta Dunarii, cu vizitarea unor obiective si intalniri cu oficialitatile din municipiul Tulcea. Politicile de combatere a schimbarilor climatice si de protejare a biodiversitatii sunt teme carora Principatul Monaco le acorda o importanta speciala.