- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cele mai frumoase peisaje de la fereastra hotelului, din Arizona pana in Machu Picchu

01 May, 00:05 • Redactia DailyBusiness
E sezonul minivacantelor, vara se apropie cu pasi repezi. Iti propunem un tur al celor mai inedite hoteluri din lume, care ofera privelisti de neuitat, pe toate gusturile. Fie ca iti doresti sa vezi din camera in care esti cazat un mozaic urban sau esti genul care alearga dupa senzatii tari, cum ar fi sa plutesti deasupra marii, fie vrei sa te pierzi in naturaletea unui peisaj salbatic, mai jos vei regasi o selectie a oazelor care te scot din cotidian.
Cele mai frumoase peisaje de la fereastra hotelului, din Arizona pana in Machu Picchu

Selectia a fost realizata de Forbes.com.

[img=2927][/img] Jade Mountain, Insulele Caraibe
Cu balcoanele suspendate deasupra plajei Anse Chastanet, hotelul  Jade Mountain este singura locatie din Santa Lucia cu vedere directa atat asupra Muntelui Piti, cat si asupra Gros Piton, dandu-ti senzatia ca plutesti deasupra Marii Caraibelor. Arhitectura hotelului este pusa in valoare de locul in care este el amplasat. Dormitorul, living-ul si piscina privata de dimensiuni uriase din fiecare apartament  sunt conectate intre ele,  formand o mare platforma. Fara sa fie separate prin pereti despartitori, fiecare zona a apartamentului este inundata de privelistea exterioara. 

[img=2928][/img] Shangri-La Hotel, Paris
Deschis la sfarsitul anului 2010, hotelul Shangri-La ofera privelisti asupra unor cladiri si locatii emblematice ale Parisului. Turnul Eiffel, Muzeul Louvre, Domul Invalizilor, Colina Monmarte si  raul Sena sunt cateva din elementele care alcatuiesc privelistea. Interiorul este creat de designeri celebri, precum Pierre-Yves Rochon, si are o gradina ascunsa in interior. Intregul complex a fost construit in anul 1896 de catre unul din nepotii lui Napoleon Bonaparte.

[img=2922][/img] Machu Picchu Sanctuary Lodge
Machu Picchu Sanctuary Lodge este singurul hotel adiacent orasului stravechi Machu Picchu. Redescoperit  in 1911 de catre arheologul Hiram Bingham, Machu Picchu este localizat la 2.350 metri altitudine in luxurianta jungla si se spune ca ar fi fost construit pe la mijlocul secolului al 15-lea. Hotelul asigura accesul facil la ruine, iar turistii pot savura bucataria peruana si privelistea de neegalat de pe terasa hotelului.

[img=2925][/img] Salto Chico Lodge, Patagonia
Deschis in 1993 la marginea Cascadei Salto Chico, hotelul se situeaza in inimia Parcului National Torres del Paine din Chile, in centrul Patagoniei. Peisajele variate si natura virgina de aici au facut ca aceasta locatie sa fie una dintre rezervatiile biosferei protejate de UNESCO. Design-ul cladirii imprumuta din formele obiectivelor naturale din jur, pentru a se integra perfect cu mediul care il gazduieste.

[img=2918][/img] Enchantment Resort, Arizona
Enchantment Resort este amplasat in apropierea Canionului Boynton, in Arizona, zona stapanita la un moment dat de un numeros trib de indieni, dar ocupata apoi de americanul John Boeington. Oficiali ai hotelului au conceput un asa numit „Program al americanilor nativi”, pentru a aduce un tribut locuitorilor initiali ai zonei canionului si pentru a le permite vizitatorilor sa exploreze drumurile  si ruinele dimprejur.  Printre atuurile acestui hotel se numara si spa-urile.

[img=2924][/img] Ritz-Carlton Hong Kong
Hotelul Ritz-Carlton Hong Kong a fost deschis in 2011 si ocupa 118 etaje in Centrul International  al Comertului  din Kowloon, Hong Kong, devenind astfel cel mai inalt hotel din lume. In camera de oaspeti poti admira privelisti asupra intregului oras si a Portului Victoria, in timp ce toate cele sase restaurante cu specific chinezesc si italienesc ale hotelului ofera o vedere asupra portului si insulei Hong Kongului.

[img=2919][/img] Fairmont Chateau Lake Louise
In centrul Parcului National Banff, care face parte din patrimoniul UNESCO, unde este situat si Castelul Faimont, se afla un lac glaciar ce pare a fi de smarald. Zona a intrat in proprietatea companiei feroviare Canadian Pacific Railway la inceputul secolului 20, care a ajutat la dezvoltara unui traseu extins de cai ferate care sa lege malurile lacului de localitatile din jur. Turistii au posibilitatea sa faca drumetii, sa se plimbe cu barca, sa calareasca, sa pescuiasca, sa faca mountain biking vara sau sa schieze iarna.

[img=2923][/img] One And Only Cape Town
Localizat in centrul portului din Cape Town, Victoria and Alfred Waterfront, hotelul One And Only Cape Town are vedere asupra mubtelui sculptat Table Mountain, cel mai faimos punct de reper al orasului. Punctul focus al hotelului, unde te poti bucura pe deplin de privelistea descrisa, este Barul Vista, ai carui pereti sunt in totalitate din sticla.

[img=2917][/img] Blanket Bay Lodge, Noua Zeelanda
Situata la o distanta de 45 de minute de statiunea Queenstown din Noua Zeelanda, Blanket Bay Lodge este o pensiune alpina luxoasa incadrata de lacul Wakatipu si de lantul muntos Richardson si Humboltd. In apropiere curg raurile din Valea Greenstone. Poti admira, de asemenea, padurile tropicale preistorice si ghetarul Mt. Earnslaw.

[img=2921][/img] Le Sirenuse, Italia
Candva o casa de vara privata, acest mic si elegant hotel este perfect pentru a admira panorama oferita de Coasta Amalfi si  statiunea Positano din Italia. Majoritatea turistilor beneficiaza de camere ale caror terase private  sau  balcoane au vedere spre Golful Positano, in timp ce terasa principala a hotelului – gradina cu flori colorate si lamai – ofera o priveliste pitoreasca.

Vezi aici si alte fotografii cu privelistile pe care le ofera aceste hoteluri.