- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

EasyJet planuieste primele sale dividende din istorie

16 Nov, 14:39 • Redactia DailyBusiness
EasyJet, al doilea cel mai mare operator aerian low-cost din Europa dupa Ryanair, a decis sa ofere actionarilor dividende pentru prima data in istoria companiei, scrie Financial Times.
EasyJet planuieste primele sale dividende din istorie

Decizia conducerii companiei vine dupa mai bine de un an de cand cel mai mare actionar al sau, Stelios Haji-Ioannou, a derulat actiuni de lobby in favoarea acordarii de dividende.

Anuntul oferirii de dividende are loc dupa ce compania a raportat recent o crestere de 70% a profitului anual, in contextul revenirii puternice a pietei aeriene, afectata anterior de caderea economica globala.

EasyJet a anuntat ca profitul dupa taxe al companiei a crescut cu 70%, pana la 121,3 mil. lire sterline (143 mil. euro) in ultimele 12 luni incheiate la 30 septembrie, datorita cresterii numarului de pasageri, potrivit AFP.

Profitul companiei ar fi fost si mai mare, daca aceasta n-ar fi avut costuri de 27,3 mil. lire sterline din cauza cenusei vulcanice din Islanda.

EasyJet, infiintata in urma cu 15 ani, va plati pentru prima data dividende actionarilor in ianuarie 2012 si isi va creste flota de avioane cu 24 de unitati pana la 220, in urmatorii doi ani.