- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Hotelul de Gheata de la Balea Lac isi mareste capacitatea

07 Dec, 13:00 • Redactia DailyBusiness
Cel de-al 6-lea Hotel de Gheata de la Balea Lac, care va fi construit in acest an, va avea o forma asemanatoare cu cel de anul trecut, insa va avea cu 14 camere mai mult, au anuntat marti dezvoltatorii proiectului.
Hotelul de Gheata de la Balea Lac isi mareste capacitatea

Lucrarile la noul Hotel de Gheata au demarat la inceputul acestei saptamani, la Balea Lac, in inima Masivului Fagaras.

Echipele de muncitori au montat primele cofraje, au trasat „amprenta” viitorului hotel si au inceput cladirea primilor pereti interiori ai obiectivului.

Desi lucrarile au inceput cu 10 zile intarziere din cauza lipsei unui strat foarte consistent de zapada, dar si a grosimii relativ mici a ghetii din lacul Balea (sursa de aprovizionare pentru mare parte a „materialelor de constructii”), se va lucra la capacitate maxima astfel incat hotelul sa fie gata la data stabilita.

Cel de-al saselea Ice Hotel de la Balea Lac va fi obiectivul principal al unui Complex de Gheata. Langa acesta va fi construita o noua Biserica de Gheata, precum si alte constructii. Toate acestea sunt parti componente ale proiectului de marketing turistic „Ice Hotel Balea Lac 2011”.

Noul hotel va fi construit in aceeasi locatie ca si obiectivele din anii anteriori (in imediata apropiere a statiei de telecabina de la Balea Lac), dar va ocupa un teren mai mare. In interiorul hotelului vor fi amenajate un bar si un restaurant, cu loc de servire a mesei.

Tema proiectului din acest sezon este „Ice Hotel- Light and Stones”, fiecare camera urmand a purta numele unei pietre pretioase sau semipretioase.

In conditii meteorologice favorabile (temperaturi scazute si strat abundent de zapada), Ice Hotel va putea fi vizitat in Ajunul Craciunului 2010, estimeaza organizatorii.