- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Instruire pe banii Phare pentru 450 de angajati din turism

23 Mar, 10:59 • Redactia DailyBusiness
Peste 450 de persoane care isi desfasoara activitatea in domeniul turistic in judetele Covasna, Brasov si Harghita vor fi instruite si certificate profesional anul acesta, in cadrul unui proiect finantat de Phare care urmareste cresterea calitatii serviciilor din turism, relateaza NewsIn.
Instruire pe banii Phare pentru 450 de angajati din turism

Proiectul se numeste „Calificarea salariatilor pentru asigurarea cresterii calitatii si competitivitatii serviciilor din sectorul ospitalitatii si turismului – CaSco” si este finantat printr-un proiect Phare 2006.

Durata proiectului este de 12 luni, iar costul total se cifreaza la circa 150.000 euro, din care aproximativ 120.000 euro, reprezentand 80% din costul total al proiectului, este finantare nerambursabila.

Proiectul vizeaza dezvoltarea si certificarea competentelor profesionale specifice ocupatiilor din turism pentru 440 angajati si dezvoltarea abilitatilor de conducere si organizare a locului de munca pentru 15 persoane de conducere la nivel mediu prin formarea profesionala a competentelor comune managementului.

Dintre cei 455 de angajati vizati, 250 provin din unitatile de turism din judetul Brasov, 85 din judetul Covasna si 120 angajati din unitatile de turism din judetul Harghita.

Pentru implementarea activitatilor proiectului a fost incheiat un parteneriat intre compania Brahms International Brasov (furnizor autorizat de formare profesionala) si 3 operatori turistici, cei mai reprezentativi din judetul in care activeaza in domeniul ospitalitatii, respectiv Aro Palace SA (judetul Brasov), Turism Covasna SA (judetul Covasna) si Asociatia de Turism Baile Tusnad (judetul Harghita).

Potrivit organizatorilor, proiectul urmareste atat dezvoltarea abilitatilor si certificarea competentelor profesionale pentru angajati din unitati turistice din judetele Brasov, Covasna si Harghita, intr-o perioada de 12 luni, cat si formarea deprinderilor de invatare continua.

Proiectul va fi implementat in localitatile Brasov, Poiana Brasov, Fagaras, Rupea, Covasna, Baile Tusnad si alte localitati limitrofe acestora.